Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Inbrott, drogbrott och märklig nedskräpning

Vem lägger upp en massa bråte vid infarten till en innergård i centrala Enköping? Polisen har haft åtskilligt att göra i helgen. Många inbrott, flera drogbrott – och så nedskräpningen på Västra Ringgatan.

  • Publicerad 10:26, 19 jan 2020

Fredag-lördag.

Västra Ringgatan.

Egenmäktigt förfarande, nedskräpning. Skräp som pallar, förpackningsmaterial, papp, trä, frigolit och säckar har lagts upp på infarten till ett bostadsområdes innergård. Dels blockerar det vägen, dels finns mycket lättflyktigt skräp som blåser omkring och skräpar ner.

Lördag ca kl 19:00

Veckholm.

Drogbrott. En bilförare i 25-årsåldern blev på lördagen misstänkt för drograttfylleri samt innehav och brukande av narkotika. Polispatrullen beslagtog mannens körkort och det som tros vara narkotiska.

Lördag ca kl 21:20

Källgatan Enköping

Skadegörelse. En person slog sönder saker/inredning inomhus i ett boende på lördagskvällen.

Lördag ca kl 18:30

ICA Stjärnköp

Ringa stöld. En minderårig flicka som stulit varor på Ica greps av en butikskontrollant. Hennes vårdnadshavare tillkallades och hämtade flickan.

Fredag mellan kl 05:35-21:20

Mellevivägen, Fjärdhundra

Stöld genom inbrott. Genom att ta sig in genom ett fönster begick någon inbrott i Fjärdhundra i fredags. Gods och kontanter stals under den tid på fredagen som de boende inte var hemma. Gods och kontanter stals.

Fredag ca kl 14:10

Järnvägsstationen

Falsk biljett. Enköpingspolisen stod på fredagens eftermiddag på perrongen och tog emot tåget. En man i 30-årsåldern hade visat upp en falsk biljett för tågvärden. Mannen blev misstänkt för bedrägligt beteende och för att ha använt narkotika. Mannen släpptes efter förhör

En kvart senare kontrollerades en annan man i 30-årsåldern på samma plats. Han blev misstänkt för både innehav och brukande av narkotika. Patrullen beslagtog det som tros vara kokain.

Fredag ca kl 17:20

Silvergatan

Stöld genom inbrott i bostad. Sedan larmet gått från en bostad åkte polispatrull dit och kunde konstatera att det skett ett inbrott där. En fönsterkassett på baksidan av bostaden, som vetter mot åkermark, var utplockad och det var tillrört på insidan. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Brottet inträffat fredag-lördag

Enköpings segelsällskap, varvsområdet i Enköping

Försök till stöld Två båtar som ligger upplagda i Enköpings hamn har utsatts för intrång.

I det ena fallet har gärningsmännen brutit upp en däckslucka och tagit sig in i båten och rotat runt överallt inne i den. Vad, om något, som stulits har inte fastställts.

Det andra båtinbrottet kan ha skett under de senaste veckorna, men anmäldes även det på lördagen. Där hade inbrottstjuvarna brutit upp en skjutdörr till ruffen på en motorbåt och stulit bland annat ankarspel och flytvästar samt gjort skador på kapell och lås.

Fredag-lördag

Altuna, Fjärdhundra

Stöld. En gul trädgårdstraktor av märket Stiga Tornado 2098 har stulits från en tomt i Altuna där den stod låst. Värdet är c:a 18 000 kr.

Förra veckan

Enköping

Kortbedrägeri. Okänd har gjort sju uttag från målsägarens konto via betalkortet, sammanlagt ca 3 500 kronor har förts över från målsägarens konto.

Enköpings museum öppnar igen

Nyheter Efter att ha varit stängt i månader. Nu öppnar Enköpings museum igen – med gott om handsprit.måndag 10/8 15:17

Blåljus: Inbrott hos Enköpingshälsan cykelstölder och massor av trafikbrott

Nyheter På måndagens morgon tog sig en eller flera personer in på EnköpingsHälsans kontor på Linbanegatan i Enköping och stal bland annat datorer. Trafikdisciplinen vid vägarbeten på E18 verkar låg, en rad...måndag 10/8 10:54