Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott hos Enköpingshälsan cykelstölder och massor av trafikbrott

På måndagens morgon tog sig en eller flera personer in på EnköpingsHälsans kontor på Linbanegatan i Enköping och stal bland annat datorer. Trafikdisciplinen vid vägarbeten på E18 verkar låg, en rad personer har blivit av med sina körkort där.

  • Publicerad 10:54, 10 aug 2020

Linbanegatan

Måndag 02-03.

Inbrott. Minst en person har tagit sig in i tre kontor på EnköpingsHälsan under måndagsmorgonen. Bland det stulna finns datorer. I samband med inbrottet har en väktare sett en person vid en brandtrappa, polisen söker mannen för vidare upplysningar, han beskrivs som c:a 180 cm lång, mörkhyad och mörkklädd och bar på en ljusgrå/beige sportbag. De misstänkta tros ha tagit sig in via brandtrappan och taket. Exakt vad som stulits utreds fortfarande.

E18 Ekolsund

Lördag 04.30.

Olovlig körning. Då polis stoppade en bil för kontroll på E18 visade det sig att föraren, en Örebroare i 30-årsåldern, saknade giltigt körkort. Det han uppvisade var utländskt och då mannen varit folkbokförd i Sverige i mer än tre år är ett sådant inte giltigt.

Fannalundsvägen

Fredag lunch - midnatt.

Inbrott. Vid inbrott i två förråd på samma plats har dels en påse med elektronik stulits, i den fanns en dator av märket Lenovo värd 1.500 kr, och dels ett par hoppstyltor värda 2.000 kronor.

Järnvägsstationen/Tullgatan/Torggatan

Torsdag - lördag

Cykelstölder.

o En blå herrcykel av märket Shimano värd 3.000 kronor stals i torsdags då den stod vid järnvägsstationen. Den lämnades där, låst, klockan 12 och var inte kvar kl 23.

o En man i 30-årsåldern, välkänd av polisen, stoppades på Torggatan under lördagen då han cyklade på en elcykel. Den troddes vara stulen och mannen blev misstänkt för stöld, alternativt häleri. Cykeln togs i beslag.

o På lördagskvällen vid 22-tiden såg en boende hur en man sprang förbi hennes fönster med hennes cykel, en vit damcykel från Biltema. Mannen beskrivs ha burit vit mössa, men ytterligare signalement har inte tillkännsgjorts.

E18 mellan Annelund och Grillby

Torsdag.

Flera trafikbrott.

o En kvinna född 1970 bötfälldes för att ha kört över heldragen linje vid Annelund.
o En man född född 1988 körde i 142 km/h på en 70-sträcka mellan Annelund och Grillby vilket ledde till böter och omhändertaget körkort.
o En man född född 1999 körde i 105 km/h på en 70-sträcka mellan Annelund och Grillby vilket ledde till böter och omhändertaget körkort.
o En kvinna född född 1996 körde i 122 km/h på en 70-sträcka mellan Annelund och Grillby vilket ledde till böter och omhändertaget körkort.
o Även en kvinna född 2000 och en man född 1968 bötfälldes och blev av med körkorten med anledning av hastighetsöverträdelser på E18.
o En man född 1991 blev misstänkt för drograttfylleri vid Ekolsund då ett snabbtest visade positivt för kokain. 
 

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33