Foto: Mostphotos

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:

  • Publicerad 10:57, 21 sep 2019

Lördag kl 01.01

Tullgatan

Drograttfylleri mm. En kvinna i 40-årsåldern är misstänkt för en rad brott sedan polisen stoppat bilen hon körde under natten till lördagen.

Hon blåste positivt i sållningsinstrumentet (alkohol) och var positiv på snabbtestet (droger).

Hon delgavs misstanke om Rattfylleri, Drograttfylleri, Narkotikabrott innehav samt Narkotikabrott brukande.

Polispatrullen beslagtog misstänkt narkotiskt preparat, förarens körkort och nycklarna till bilen.

Fredag (anmält 16.44)

Bergvretenskolan

Stöld av cykel. En cykel som stått låst vid Bergvretenskolan har stulits. Det är en Serious, Shoreline, mountainbike, svart, 24 vxl,

Fredag 22.00

Kraftgatan

Drogbrott. En kvinna i 25-årsåldern är misstänkt för narkotikabrott brukande och var positiv på snabbtestet.

Under veckan (anmäls fre 04.00)

Tallörtsgatan

Stöld genom inbrott i bostad. Okända gärningsmän har tagit sig in i en bostad på Tallörtsgatan genom att lyfta bort ett fönster på baksidan av bostaden. Såväl tid för brottet som vad som stulits återstår att fastställa.

Fredag (anmäls kl 15.59)

Enköpingsnäs

Skadegörelse på bil. Okända har krossat framrutan på en personbil på Enköpingsnäs.

Torsdag (anmäl fre kl 1522)

Bergvretenhallen

Stöld av mobiltelefon. En svart Iphone 7 har stulits i Bergvretenhallen. Ägaren lämnade telefonen i sin jacka under ett träningspass och efteråt var telefonen borta.
Fredag kl 2311

Kärrhöksgränd

Drogbrott. En man i 25-årsåldern är misstänkt för narkotikabrott innehav sedan han kontrollerats av polispatrull sent på fredagskvällen. Patrullen tog något den misstänkte vara narkotiskt preparat i beslag.

Oklar tidpunkt (anmält fredag)

Sadelmakaren

Misshandel. En man är misstänkt för misshandel av en kvinna. Det ska ha skett genom att han bland annat slagit henne med knuten näve.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53