Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott och bilstölder

Stölder, stölder. Så trist – men ibland kan de faktiskt förhindras. Som när en rådig granne ingrep under natten mot måndagen.

  • Publicerad 09:59, 24 jun 2019

Lördag 23.30

Villagatan, Grillby

Märkesförfalskning. En bil med falskt registreringsnummer upptäcktes på parkeringsplatsen invid fotbollsplanen i Grillby i helgen. När chassinumret kollades visade det sig att siffrorna var de rätta, men att bokstäverna hade bytts ut. Bilen tillhörde en bilfirma som kom och hämtade den.,

Fredag-lördag

Långgatan

Bilstöld. En ljusblå Saab 90 har stulits från en parkeringsplats på Långgatan nära Dr Westerlunds gata. Den har registreringsnummer FFU051.

Torsdag-fredag

Källinge

Inbrott. Herrar inbrottstjuvar har hittat till Källinge (norra Torstuna, invid Skattmansöådalen) den senaste veckan. Bland flera stölder noteras nu också ett inbrott i en verkstad där kablar till övervakningskameror klipptes av.

Bland det stulna finns geringssåg, skruvdragare, Motorsåg, cirkelsåg och en speedheater till ett sammanlagt beräknat värde av 18.000 kronor.

Måndag 01.00

Friluftsvägen

Försök till inbrott. Det byggs villor i Bredsand, mittemot Nynäs, i närheten av löpspåren i Gånsta. Fina villor – men också utsatta för ett antal inbrott och inbrottsförsök under byggarbetet. Under natten var det dags igen. Eller kunde ha varit om inte en rådig granne ingripit och skrämt bort de två män som mitt i natten gick omkring på tomten och som konfronterade sa att det var de som byggde huset.

BLÅLJUS: Hotellgäst fick bil sabbad, rattfyllo drog runt i Fjärdhundra och mindre brand i simhallsbygget

Nyheter Trots allt – löningshelg, studentfirande – blev det en relativt lugn helg i Enköping.måndag 1/6 10:26

”Det känns fantastiskt”

Nyheter Många har hört och sett honom spela. Men inte på det här viset. Nu solodebuterar Ulf Paulsson under artistnamnet AceGod. – Det här var något jag behövde göra, säger han.måndag 1/6 8:48