Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Inbrott och misstänkt hojstöld

Partikelfilter i Renaultlastbilar tycks stöldbegärliga. Dessutom: inbrott, motocross-stöld och stöld av däck på fälg.

  • Publicerad 12:36, 4 mar 2020

Fröslunda, Örsundsbro

Måndag

Stöld. Genom att ta sig in i en källare i Fröslunda har okända kommit över två uppsättningar sommardäck på fälg till ett totalt värde av 41.000 kronor. Polisen har i dagsläget ingen misstänkt för stölden.

Skälby, Enköping

Tisdag kl 21.30

Misstänkt tillgrepp av fortskaffningsmedel. När en pojke/ung man sågs åka med motocrosshoj på en åker i Skälby konfronterades han av ett vittne och valde att fly. Polis tillkallades och tog motorcykeln i beslag i hopp om att kunna finna ägaren, men ramnumret är svårtytt. Den misstänkte beskrivs vara i 15-18-årsåldern samt liten och tanig.

Fjärdhundra

Måndag

Grov stöld. En villa i centrala Fjärdhundra har haft oönskat besök. Tjuvarna hade tagit sig in på en altan och där brutit upp ett fönster för att komma in. I huset har sedan lådor och skåp tömts i sökandet efter värdesaker varpå smycken stulits. De boende var bortresta och kom hem till villan på måndagens kväll.

Annelundsgatan

Tisdag kl 18 - Onsdag kl 07

Stölder. Från tre lastbilar av fabrikatet Renault som stod parkerade har partikelfilter stulits under natten mellan tisdag och onsdag. De tre bilarna tillhör två olika företag. En av lastbilarna hade samma dag kommit åter från verkstaden där ett nytt partikelfilter satts in i stället för ett som tidigare stulits – det nya filtret fick alltså inte ens vara kvar 24 timmar.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14