Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott och påverkan

Hotfull / Onykter / Arbetsplatsinbrott / Inbrottsplaner. Där är de fyra rubrikerna till helgens brottslighet i Håbo.

  • Publicerad 14:06, 25 mar 2019

Lördag 02.00, Bålsta centrum

Då en person uppträdde hotfullt i Bålsta Centrum blev han misstänkt för att ha tagit droger. Snabbtestet av mannen, en 25-åring som inte bor i Håbo, gav positivt utslag. På grund av att han var för berusad kunde han inte höras av polis.

Lördag 10.00, Bålsta centrum

En man i 70-årsåldern, boende i Håbo kommun, fastnade i en trafikkontroll på lördagens förmiddag i Bålsta centrum. Han blåste och resultatet angav att han kört bil onykter.

Söndag 11.30, Lillsjöslingan

Ett larm gick på en byggarbetsplats under söndagen. Väktare var först på platsen. Polis tillkallades som kunde konstatera att lås var uppklippta och att en container sågats upp. Där hade verktyg stulits.

Måndag 04.20, Vikingavägen

En man i 55-årsåldern, mycket välkänd av polisen, upptäcktes på måndagsmorgonen i Dragrännan med utrustning som tycktes vara medtagen för att ett inbrott skulle begås. Mannen hade heller ingen godtagbar förklaring till varför han vistades där och då med såg, kofot, ficklampa och handskar.

Han är nu misstänkt för förberedelse till stöld genom inbrott.

Festligt firande för företagarna

Den 3 maj blir det fest för de lokala företagen i Håbo. Det vankas party, musik och prisutdelning.torsdag 18/4 15:45

Åbergs museum visar mer än myror och elefanter

Owe Gustafson visar nu sina verk på Åbergs museum. Han är mest känd för illustrationerna till "Fem myror är fler än fyra elefanter".torsdag 18/4 15:19

Senaste numret

Bålstabladet