Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott och påverkan

Hotfull / Onykter / Arbetsplatsinbrott / Inbrottsplaner. Där är de fyra rubrikerna till helgens brottslighet i Håbo.

  • Publicerad 14:06, 25 mar 2019

Lördag 02.00, Bålsta centrum

Då en person uppträdde hotfullt i Bålsta Centrum blev han misstänkt för att ha tagit droger. Snabbtestet av mannen, en 25-åring som inte bor i Håbo, gav positivt utslag. På grund av att han var för berusad kunde han inte höras av polis.

Lördag 10.00, Bålsta centrum

En man i 70-årsåldern, boende i Håbo kommun, fastnade i en trafikkontroll på lördagens förmiddag i Bålsta centrum. Han blåste och resultatet angav att han kört bil onykter.

Söndag 11.30, Lillsjöslingan

Ett larm gick på en byggarbetsplats under söndagen. Väktare var först på platsen. Polis tillkallades som kunde konstatera att lås var uppklippta och att en container sågats upp. Där hade verktyg stulits.

Måndag 04.20, Vikingavägen

En man i 55-årsåldern, mycket välkänd av polisen, upptäcktes på måndagsmorgonen i Dragrännan med utrustning som tycktes vara medtagen för att ett inbrott skulle begås. Mannen hade heller ingen godtagbar förklaring till varför han vistades där och då med såg, kofot, ficklampa och handskar.

Han är nu misstänkt för förberedelse till stöld genom inbrott.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt