Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Inbrott och stölder

Senaste tiden har det varit många stölder och inbrott i Bålsta. Ha koll. Dessutom: bryggbygge anmält.

  • Publicerad 10:15, 12 aug 2020

Viktoriastigen

Tisdag morgon

Cykelstöld. En svart mountainbike av märket Rockrider som stod låst utanför ägarens bostad har stulits genom att låset klippts av. På cykeln fanns även en Garmincykeldator. Värdet totalt på det stulna beräknas till 8.200 kronor.

Viktoriastigen

Måndag 15.30-22.30

Grov stöld. När en boende kom hem till sin bostad på måndagskvällen stod ytterdörren öppen och ett fönster var öppnat. Det var uppenbart att ett inbrott begåtts. Bland det stulna finns en platt-TV som skruvats ner från väggen och en mobiltelefon.

Håbo kommun

Okänd tidpunkt

Egenmäktigt förfarande. En markägare har anmält att någon utan tillstånd byggt en brygga vid vattnet på anmälarens mark.

Åsvägen

Måndag 12-16

Inbrott. Boende var hemifrån fyra timmar på eftermiddagen, då passade tjuvar på att ta sig in genom vardagsrumsfönstret. Då ägaren kom tillbaka var mycket utrivet ur skåp och lådor. Bland mycket annat stulet finns ett fickur som ägaren på nätet utlyst hittelön för, en klocka i guld inköpt 1910 i Kanada.

Rosgården, Mansängen

Lördag kl 23 - söndag kl 09

Stöld. En svart cykel av märket Yosemite värd 2.000 kronor stals under natten till söndagen.

Stockholmsvägen

Lördag kl 22

Drograttfylleri. En Håbobo i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott, eget brott. Han fick vid tillfället sitt körkort omhändertaget.

Kalmarsandsvägen

Fredag - Söndag

Stöld. En elscooter värd 6.000 kronor har stulits ur ett låst garage på Kalmartsandsvägen.

Kraftleden

Fredag kl 23

Drograttfylleri. En håbobo i 20-årsåldern visade tecken på drograttfylleri när bilen han körde stoppades av polis sent på fredagskvällen. Han kroppsbesiktigades och förhördes innan han släpptes. Polis omhändertog körkort och bilnycklar.

Centrala Bålsta

Fredag 15.30

Stöld. En kvinna som besökte en klädbutik i Bålsta stoppade på sig kläder och smink värt 1.500 kronor och gick ut ur butiken. Personal såg vad som hände och en väktare stoppade kvinnan, en stockholmare i 35-årsåldern. Hon är misstänkt för stöld samt eget bruk av narkotika.

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46