Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrott, rattfyllor och olovlig körning

Blåljusrapporterna börjar se ut som före coronautbrottet. De senaste dagarna har det skett stölder, inbrott och som vanligt har några herrar valt att köra bil med droger i kroppen. På måndagsmorgonen noterades en mindre trafikolycka i Bålsta.

  • Publicerad 11:20, 18 maj 2020

Centrala Bålsta

Måndag c:a kl 8.

Trafikolycka. I närheten av kommunhuset stannade en bil vid ett övergångsställe och blev då påkörd bakifrån av bilen bakom. Den ene av förarna klagade efteråt på nacksmärtor. Den påkörande bilen ansågs skyldig till olyckan och fick på plats en böteslapp av polisen för att inte ha hållit tillräckligt avstånd till framförvarande bil.

Stockholmsvägen, Bålsta

Söndag 01.40

Drograttfylleri mm. Då en polispatrull reagerade på hur en bil såg ut, med bland annat plåtskador, valde de att stoppa bilen för en förarkontroll. Föraren, en Håbobo i 45-årsåldern, visade tydliga tecken på att ha använt droger och blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning. En man i 40-årsåldern från Håbo som åkte med som passagerare blev även han misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt droginnehav då han hade tabletter som tros vara narkotika på sig. Bilen togs i beslag.

Artistvägen

Natt lördag-söndag

Stöld. En motorcykel av endurotyp, en blågul Husaberg, har stulits ur ett garage på Artistvägen.

E18 Bålsta

Lördag kl 12.

Olovlig körning. Andra trafikanter ringde polis då en bil med släp kördes i uppseendeväckande hastighet. När polis stoppade bilföraren togs ingen fartkontroll, däremot blev mannen misstänkt för olovlig körning då ekipaget, bil plus släp, vägde för mycket.

Karl Hedin AB, Lillsjörännan

Fredag 23.40

Inbrott. Genom att med en sten krossa en glasruta tog sig gärningspersoner in på bygghandeln Karl Hedin och tagit varor samt dagskassan. Polis med hund spårade tjuvarna genom ett uppklippt hål i staketet till en väg där ett fordon tros ha väntat på tjuvarna.

Busstorget

Fredag

Cykelstöld. En svart damcykel av märket Monark stod fastlåst vid busstorget i Bålsta under fredagen. Ägaren ställde den där 9.30 och var åter 22.40. Då var cykeln stulen.

Pendlarparkering, Bålsta

Torsdag-fredag

Stöld ur fordon. Genom att krossa en sidoruta tog sig gärningsmän in i en bil och stal en fast monterad högtalare ur biuldörren.

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt