Foto: Mostphotos

Blåljus: Inbrottsvåg i Enköping

En inbrottsvåg – eller flera – sveper över Enköping. I helgen är det kransorter och landsort som drabbats. – Nu märks det att hösten är här och då ökar inbrotten ofta, tyvärr, säger Jonas Rickeborn på polisen.

  • Publicerad 11:18, 14 sep 2020

Måndag

Gesällgatan/Malmagatan

Inbrott. Vid ett företagsinbrott stals alla nycklar som fanns i ett skåp samt en svart Citroen.

Natt mot lördag

Norrby, Lådö

Grov stöld. Två personer misstänks för inbrott i en villa i Norrby, samma villa som var utsatt för inbrott för några veckor sedan. Då stals en bil som senare sattes i brand. När villan utsattes för andra inbrottet på ett par veckor fångade kameror de skyldiga, som kunde identifieras som två personer varav den ena var under 15 år och den andra över. Den här gången stals en laptop och bankkort medan målsägaren sov.

Fredag kl 15 - lördag kl 10

Hummelsta/Åsunda

Grov stöld. Inbrottsvågen sveper över Enköpings kransområden. I Hummelsta tog sig tjuvar in genom att lyfta ut ett fönster medan målsägaren var bortrest. De stal bland annat verktyg och kontanter.

Fredag-lördag

Örsundsbro

Grov stöld. Tjuvar tog sig in genom ett fönster hos en fastighetsägare i Örsundsbro. När den boende kom hem var det tillstökat i flera rum, men vad som stulits är ännu inte fastställt. Teknisk undersökning ska göras. Polisen utreder möjligheten att det kan vara samma tjuvar som i Hummelsta.

Torsdag-fredag

Tennisgatan

Stöld. Två kompletta hjul inklusive aluminiumfälgar stals från en Volvo parkerad på Tennisgatan under torsdagen eller fredagen.

BLÅLJUS: Blottare, olaglig skyttetävling och slagsmål på torget

Nyheter Den här helgen har vi som vanligt stölder och rattfylleri. Men också en blottare på Gröngarn och en olaglig skyttetävling. Här är blåljusrapporten.måndag 28/9 11:08