Foto: Mostphotos

Blåljus: Jakt på sjön plus misshandel x 2

En båtägare jagade på söndagen två pojkar/unga män som flydde i en trampbåt. På annat håll i stan uppstod två misshandelssituationer.

  • Publicerad 10:42, 4 jun 2018

När båtägaren kom till bryggan på Ekudden i Haga där hans båt ligger såg han att kapellet var öppet, gods från båten låg på bryggan och en ung man stod på bryggan.

Strax utanför i vattnet satt en annan ung man i en trampbåt.

De båda flydde från platsen i trampbåten och båtägaren följde efter dem på vattnet.

De två unga männen gick i land och hann fly innan den efterföljande fick tag på dem.

Polis kontaktades som kom till platsen. Med hjälp av hundpatruller kunde en av de unga infångas.

Han är i 16-årsåldern, bor i Enköping och är misstänkt för försök till stöld. Hans kumpan tros vara en jämnårig enköpingsbo som även han är misstänkt för försök till stöld av båt eller båtmotor.

Söndag kl 15.00

Torggatan

Misshandel. Då två kvinnor, som tidigare varit vänner, klev av bussen på Torggatan uppges den ena ha sparkat den andra på låret så hårt att det blev blåmärken och gjorde ont på den sparkade. Händelsen är anmäld som misshandel. Förhör ska göras, men i dagsläget är inget känt om orsaken till sparken.

Söndag kl 17.15

Parkering utanför Max

Misshandel. Två män som kände varandra sedan tidigare blev osams på parkeringen utanför restaurang Max i Enköping. Enligt anmälan slog den ene, född 1994, den andre, född 1997 i ansiktet med knytnäven. Båda männen bor i Enköping.

Molly skickade peppbrev till Stefan Löfven – fick svar

Nyheter För en tid sedan skrev tioårige Molly, från Örsundsbro, ett brev till statsminister Stefan Löfven. Nu har hon fått svar.fredag 24/5 14:03

Leonard spelar i Vårfrukyrkan

Nyheter Hummelstabon Jan ”Leonard” Lysén ger en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan. – Låtarna passar riktigt bra i det forumet, säger artisten.fredag 24/5 14:00