Foto: Mostphotos

Blåljus: Körde in i bro – två gånger

En lastbilsförare hade för hög last. Han körde in i en bro i Enköping vid elvatiden på onsdagen. Några timmar senare gjorde han om samma misstag vid en annan bro.

  • Publicerad 10:37, 22 aug 2019

Med en last av betongväggar skulle en man i 50-årsåldern köra från Västerås till Bro.

Då han kom till Enköping på E18 slog lasten i en bro, spännband flög av – men lastbilen fortsatte.

Polis fick larm från vittne och anträffade kort därefter lastbilsföraren, en man i 50-årsåldern. Då mannen inte är svensk medborgare fick han straff-föreläggnde direkt på platsen, 3.800 kronor för olovligt avvikande från olycksplats och vårdslöshet i trafik.

Men det tog inte slut där.

Strax före klockan fyra körde han in i nästa bro, viadukten vid Salaavfarten.

Under en tid var motorvägen sedan avstängd, trafiken påverkades kraftigt och lastbilen togs åt sidan i Annelund via en katastrofavfart för omlastning.

Trafikverket är underrättat om åverkan på de båda broarna.

Fortkörning

En stockholmare i 35-årsåldern fick 3.200 kronor i böter sedan han kört för fort på E18. 01.40 på onsdagsmorgonen upptäckte en civil polisbil en bil som färdades i hög hastighet vid Roberga på motorvägen.

Under ett kort efterföljande konstaterades att bilen höll 140 km i timmen (då har tio km dragits av för ev felkalibrering) och den stoppades.

Mannen misstänktes vara påverkad av narkotika och såväl kroppsbesiktning som provtagning gjordes. Mannen var negativ på snabbtest narkotika. Även blodprov togs.

Bi-brott

Reglerna för var bisamhällen får placeras är hårda. Det går verkligen inte att ställa ut bikupor på måfå, särskilt när allvarliga bisjukdomar har härjat en tid. Godkännande av Länsstyrelsen krävs.

I Simtuna har någon ställt ut sex bikupor på privat mark utan tillstånd

Exakt vad som ska göras är dock oklart eftersom polisen inte har överdrivet stor vana vid att hantera "brott mot bikupelagen".

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11