Foto: Mostphotos

Blåljus lördag: Hot, hat och osämja

Många av de situationer polisen hanterade under lördagen präglades av osämja mellan enskilda personer. Misshandel, hot, ofredande – samt skrik och stök på Sadelmakaren och lasarettet.

  • Publicerad 09:36, 5 aug 2018

Fredag 12:00 - Lördag 19:30

Rombergsgatan

Skadegörelse. Ett fönster har krossats på fredagen eller lördagen på Rombergsgatan. Det är dock bara det yttre fönstret som krossats, inte det inre.

Lördag ca 15:30

Lillsidan, Västerleden

Misshandel. En man i 20-årsåldern har anmält en jämnårig för misshandel. Denne ska enligt anmälan ha slagit målsägaren i ansiktet och på kroppen. Viss svullnad och rodnad i ansiktet har konstaterats.

Lördag ca 14:00

Kungsgatan

Olaga hot.  En man hotade att släppa sin hund på en person som rastade hund åt en annan person. Sedan mannens hund ryckt i kopplet några gånger gick de vidare. Brottet rubriceras som olaga hot.

Lördag ca 11:30

Örsundsbro

Misshandel. En man i 45-årsåldern är misstänkt för att ha slagit en kvinna i 35-årsåldern i huvudet och på armen samt för att ha sparkat på henne. Kvinnan togs med ambulans till sjukhus för kontroll.

Lördag ca 1930

Grillby

Drogbrott med mera. Båda personer som satt i en bil som stoppades och kontrollerades av polis i Grillby på lördagskvällen är misstänkta för brott. Både mannen, som är i 35-årsåldern, och kvinnan, som är i 25-årsåldern, hade enligt sina respektive snabbtest använt narkotika.

Mannen är också misstänkt för brott mot knivlagen. Den kniv han hade på sig togs i beslag och förverkades.

Lördag oklar brottstid

Sadelmakaren

Ofredande. Grannsämjan mellan två boende på Sadelmakaren är inte den bästa. En kvinna som bor där har anmält sin granne för ofredande, något som ska ha pågått under en längre tid

Bland annat ska grannen vid flera tillfällen ha bankat på målsägarens dörr nattetid.

Lördag ca 21:00

Sadelmakaren

Ohörsamhet. När två personer skrikit högljutt åt varandra en tid och inte lyssnat på väktare tillkallades polis. Situationen kunde då lösas utan brottsanmälningar.

Söndag ca 00:15

Lasarettet i Enköping

Stökigt. Lasarettet i Enköping slog under natten till söndagen larm på grund av en mans beteende. Personalen hade dock läget under kontroll när polispatrullerna anlände. Mannen omhändertogs och transporterades till Uppsala av polisen. Inga skador eller brott noterades.

Nytt projekt ska öka läsförståelsen

Nyheter Nytt bokprojekt i Enköping har en förhoppning om att öka läsförståelsen och väcka läslusten hos kommunens skolelever.lördag 20/4 7:54