Foto: Mostphotos

Blåljus: Många inbrott i förråd / Objudna gäster i Simtuna

Ha koll på ditt förråd. Ha koll på din lada. Framför allt förråden. Inbrottstjuvar härjar i kommunen.

  • Publicerad 09:56, 11 aug 2020

Vårfrugatan

Tisdag 06.45

Stöld. En man i 55-årsåldern tog sig tidigt på tisdagens morgon in på en inhägnad byggarbetsplats. Då polis kom dit försökte han bryta sig in i en barack. Han hade då redan samlat ihop gods i en Ikea-kasse. Dessutom kunde han knytas till en cykelstöld vid järnvägsstationen. Mannen, boende i kommunen, var vid tillfället tämligen berusad.

Simtuna

Måndag kl 9

Olaga intrång. När en bil, en grön VW Golf, sågs där den inte förväntades vara och betedde sig konstigt följde allmänhet efter. Färden gick till en gård i Simtuna där två personer hämtades upp, den ene kom ut från en lada, den andre sprang därifrån och plockades upp en bit från gården av Golfen. Misstankarna ökade hos den efterföljande som kontaktade polis. I Järlåsa upptäcktes bilen av polis, som då även hade registreringsnumret, och i bilen fanns två män med rumänska pass, den ene i 40-årsådern, den andre cirka tio år yngre. De är nu misstänkta för olaga intrång. Åklagaren valde att släppa de båda sedan de identifierats och topsats.

Centrala Enköping

Helgen

Stölder. Antalet stölder är på väg uppåt. Just nu verkar stölder ur förråd vara särskilt vanligt i Enköping. I fredags skedde två stölder på Fannalundsvägen och i lördags gjordes ännu ett inbrott på nästan samma plats. En man och en kvinna som setts på platsen sätts i samband med inbrotten. I helgen stals barncyklar och högtalare ur förråd på Drottninggatan. Totalt utsattes fyra förråd på två adresser på gatan för inbrott.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28