Blåljus: Misshandel och rattfyllor

Även påskhelgen blev särdeles lugn med ytterst få brott begångna. En misshandel vid centrum på natten mot påskafton är det enda mer allvarliga brottet i Håbo.

  • Publicerad 10:54, 14 apr 2020

Påskhelgen har i coronans tid varit särdeles lugn, särskilt i krog- och restaurangmiljön.

Många hade stängt, andra stängde tidigt.

– Vi ställde om så att polisen i stället kunde fokusera på trafiken, berättar Johan Sedin på polisen i Enköping/Håbo.

Det gav resultat. Femton körkort omhändertogs och en rad övriga fortkörningar och mindre trafikbrott uppdagades.

– Ungefär hälften av de som fick lämna ifrån sig körkorten var fortkörare, övriga hade droger eller alkohol över det tillåtna i kroppen, säger Johan Sedin.

(Den som kör mer än 30 km i timmen för fort blir av med körkortet, på 30-väg räcker att det är 20 km/tim för fort).

Misshandeln som skedde var inte heller av det grövre slaget.

Centrumgränd, Bålsta

Påskafton 01.45

Misshandel. En man i 20-årsåldern är misstänkt för misshandel. Han greps på platsen av polis och togs in för tillnyktring. Han frigavs efter förhör, men misstankarna mot mannen kvarstår. Ambulans var på platsen vid Centrumgränd, men den slagne behövde inte uppsöka sjukhus.

E18 Ekolsund

Påskdagen 03.00

Grovt rattfylleri. Sedan allmänhet varnat om en lätt lastbil som vinglade på E18 fick polis stopp på bilen vid Ekolsund. Föraren, en man i 30-årsåldern som inte bor i Håbo, blåste över gränsen för grovt rattfylleri och hans körkort omhändertogs.

Shell, Bålsta

Påskdagen 01.00

Rattfylleri. Allmänhet såg en man vid Shell i Bålsta som de anade skulle köra bil trots att han tycktes vara påverkad och kontaktade polis. När polis kom till platsen försökte bilföraren köra ifrån dem, men stannade mycket snart. Enligt blåsinstrumentet var bilföraren rattfull av normalgraden.
 

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt