Foto: Mostphotos

Blåljus: Misshandel, rattfyllor och cykelstölder

Män som slår, män som kör onyktra, män som tar droger. Det mesta är som vanligt i Enköping. Fast det där med att ta en annans p-plats brukar inte hamna i polisrapporterna.

  • Publicerad 09:49, 31 aug 2019

Förra helgen (anmält fredag)

Fjärdhundragatan

Egenmäktigt förfarande. I en vecka har en bil stått på en plats hyrd av någon annan. En granne såg när bilen parkerades där förra helgen, av en man som uppvisade tydliga tecken på att 1) inte bry sig om vems parkering bilen stod på, och 2) vara påverkad av något som fick honom att stappla och sluddra. Och där har bilen stått kvar sedan dess.

Lördag ca 00:30

Örsundsbro

Misshandel. En man i 50-årsåldern är misstänkt för att ha knuffat eller slagit en man i 40-årsåldern som då ramlat och slagit i huvud och ben med smärta som följd.

Fredag kl 15:49

Bergsgatan

Brott mot narkotikastrafflagen eget brukande. En man i 30-årsåldern blev misstänkt av polis för att ha tagit narkotika. Ett positivt snabbtest indikerade att misstanken var riktig.

Fredag ca kl 1500

Grillby

Drograttfylleri. När en personbil stoppades i Grillby på fredagens eftermiddag blev föraren, en man i 30-årsåldern, misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget brukande. Hans körkort omhändertogs.

Fredag ca 10:10

Litslena

Rattfylleri. En man i 50-årsåldern fick lämna ifrån sig körkort och bilnycklar då bilen han körde stoppades av polis i Litslena på fredagens förmiddag och han blev misstänkt för rattfylleri.

Tisdag-onsdag (anmält fredag)

Torggatan

Cykelstöld. En röd treväxlad damcykel av märket Monark har stulits från Torggatan. den har också svart pakethållare.

Onsdag (anmält fredag)

Örtagatan

Cykelstöld. En svart pojkcykel stals i onsdags från Örtagatan.

Helgen då brottsligheten tog semester

Nyheter Efter en tid med flera inbrott i både företag och lägenheter, med ett stort antal bilförare som borde ha stannat hemma och bedragare – kom den lugnaste veckoändan på länge. Här är blåljusrapporten....söndag 16/2 9:46