Drograttfylla, båtstöld och häleri. Mycket hann hända under tisdagen. Foto: Bengt Johansson

Blåljus: Mordbrand och häleri

Det var en händelserik tisdag i Enköpingsområdet. En båt stals, en brand misstänks ha anlagts och i Skokloster fann polisen ett hälarnäste.

  • Publicerad 09:41, 4 jul 2018

Tisdag 08:00

Doktor Westerlunds gata, Enköping

Stöld. Under tisdagen anmäls en båt och tillhörande båttrailer stulen. Båten ska ha stått vid Doktor Westerlunds gata och stölden ska ha skett någon gång den senaste månaden.

Tisdag ca 11:00

Vårfrugatan, Enköping

Drograttfylla m.m. En man och en kvinna stoppas i sin bil på Vårfrugatan under tisdagen. Mannen, född 1970, som kör bilen upplevs drogpåverkad och det visar sig senare att han också är onykter. Han är nu misstänkt för rattfylla, drograttfylla och bruk av narkotika. Kvinnan i bilen, född 1985, blir i samband med detta misstänkt för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Tisdag 20:25

Lillsidan, Enköping

Mordbrand. Polis och räddningstjänst kallas till Lillsidan efter rapporter om att det fattat eld i ett skogsparti. Branden misstänks vara anlagd och en man grips senare i samband med detta. Mannen släpps efter förhör men utredningen fortsätter. Rubriceringen för brottet är grov mordbrand.

Tisdag 21:36

Slottskogsvägen, Skokloster

Häleri m.m. En lastbil stoppas längs Slottskogsvägen. Kvinnan, född 1969, som kör lastbilen visar sig inte vara behörig att framföra lastbil. Det visar sig även att skyltningen på lastbilen inte stämmer och att fordonet är anmält stulet. Kvinnan och hennes manliga medpassagerare blir misstänkta för häleri i samband med detta.

Polisen undersöker även ett torp som används av de båda. Där återfinns stöldgods i form av en kristallkrona, en tv, två cyklar och en släpkärra med falska skyltar. Beroende på om det går att knyta dem till själva stölderna kommer åtalet för detta gälla häleri eller stöld. Paret är också misstänkta för narkotikabrott.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

BLÅLJUS: Attackerade anställda på Elgiganten

Nyheter Inbrott, drograttfyllerier, ni vet, det vanliga, skedde även under måndagen i Enköping. Den attack som drabbade anställda på Elgiganten i Romberga hör dock inte till vanligheterna.tisdag 19/2 10:51

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58