Blåljus: Örsundsbro drabbat igen + bilar på villovägar

Än en gång har ett företag i Örsundsbro haft nattligt besök. Dessutom noterades två bilar som inte var där de skulle; en stod mot ett träd, en annan i en trädgård. Dessutom droger, inbrott och stölder.

  • Publicerad 10:25, 10 feb 2020

Söndag 02-06

Havsörnsgatan

Stöld ur bil. Genom att slå sönder en sidoruta på en parkerad kunde gärningsmän komma in och stjäla stereo och en nyinköping bostadslampa.

Lördag ca kl 21:00

Fagerskogen

Bil på villovägar. En boende i Fagerskogenområdet hade en oönskad gäst i sin trädgård på lördagskvällen. Någon hade kört in där med personbil och sedan givit sig av. Polispatruller och hundförare sökte i närområdet och en hundpatrull hittade en man som togs med för provtagning och förhör. Han släpptes sedan.

Lördag ca kl 22:00

Industrivägen, Örsundsbro

Stöld genom inbrott i lagerlokal. Det är bara några dagar sedan en större stöld gjordes hos ett elektronikföretag i Örsundsbro. I lördags kväll var det dags igen, åter var det ett företag på Industrivägen som drabbades. Ett vittne larmade polis. Ingen var kvar då de kom fram, men vittnet kunde berätta om två mörka bilar som stått utanför lokalen och snabbt försvunnit därifrån. Teknisk undersökning ska göras, det är fastställt att gärningsmännen kom in genom att bryta upp en dörr, vad som stulits och värdet på det kommer ägarens inventering att visa.

Tisdag-lördag (anmält lördag)

Västerviksgatan

Stöld genom inbrott på vind. Kläder med mera har stulits ur ett vindsförråd, gärningspersdonerna tog sig in genom att klippa upp ett nät.

Lördag kl 13:15-18:15

Lilla Vägen Enköping

Stöld genom inbrott i bostad. En boende i centrala Enköping var hemifrån under några timmar på lördagens eftermiddag. Då passade okända på att bryta sig in. Vad, om något, som stulits är ännu inte klarlagt.

Lördag morgon

Järnvägsparkeringen, Salavägen

Inbrott i bil. Gärningsmän gjorde inbrott i en Volvo parkerad nära Salavägen, polis kom till platsen tidigt på lördagens morgon. Gärningsmännen hade då tagit sig in i bilen genom att slå sönder en ruta och rivit ut instrumentbrädan. Bilen rullades därefter nerför slänten och stannade mot ett träd.

Fredag - lördag

Bangårdsgatan

Försök till stöld genom inbrott i kiosk. När målsägaren kom till sin kiosk under lördagen upptäckte han att okända hade försökt bryta sig in i hans kiosk Två fönster till kiosken hade brytmärken, ett var trasigt. Däremot har ingen varit inne i kiosken.

Fredag - lördag

Pepparrotsgatan

Cykelstöld. En cykel stals från en garageuppfart under fredagen eller lördagen, Det är en mountainbike, Scott, Scale 970, röd, värde ca 11 000 kronor.

Förra veckan

Svartkärrets båtklubb

Stöld. En båtmotor, 70-hästars Yamaha, har stulits från en båt som stod uppställd vid Svartkärrets koloniområde. Motorn värderas till 95.000 kronor.

Lördag ca kl 00:00

Berguvsgränd

Snyltningsbrott. En taxi körde en man till Berguvsgränd, men mannen klev ur och gick därifrån utan att betala. Polisen har ett bra signalement på mannen.

Söndag ca kl 02:30

Bergsgatan

Drogbrott. En man i 30-årsåldern är misstänkt för att ha innehaft och använt narkotika.

Söndag ca 02:15

Bergsgatan

Hemskickad. En ung gosse som sprang runt med verktyg på Bergsgatan fick en polispatrull att agera. De samtalade med gossen och såg till att han kom hem.

Måndag 02.45

Pendlarparkeringen.

Bilbrand. Strax före klockan tre på natten till måndag brann en Renault på pendlarparkeringen vid Mästergatan. Inga misstänkta finns. Inga andra bilar skadades och det var aldrig risk för spridning.

Avråder från allt bad vid det kommunala badet

Nyheter Kommunen avråder från allt bad vid Nylada till vidare.torsdag 13/8 9:26

Blåljus: stölder och narkotikapåverkade nattstökare

Nyheter Två nattrumlare. En snattare, som det hette förr. Samt en cykelstöld. Där är hela blåljusrapporten denna onsdagsmorgon.onsdag 12/8 10:33