Foto: Mostphotos

Blåljus: Pengar i kalsonger och inbrott dagtid

Fredagens blåljusrapport: På Salavägen greps och anhölls en person med droger i sig, kniv i bilen och pengar i kalsongerna. Utanför Örsundsbro begicks det tredje inbrottet i länspolisområdet på kort tid och samtliga har skett dagtid.

  • Publicerad 09:51, 10 jan 2020

Kulla, Örsundsbro

Torsdag 11-14.30

Inbrott. Herrar inbrottstjuvar har hållit sig från området en tid, men nu har tre inbrott noterats på kort tid i länspolisområdet Enköping/Håbo.

Och – de har alla skett på dagtid.

Polisen utreder om brotten har samband.

Senaste inbrottet skedde i Kulla utanför Örsundsbro.

På torsdagen var de boende ute mellan kl 11 och 14.30. Då de kom hem hade ett fönster brutits upp och gärningspersonen stökat till rejält inne i huset.

Polis gör teknisk undersökning på platsen under fredagen. Vad, om något, som stulits har inte kunnat fastställas än.

Salavägen

Fredag 01.35

Penningtvätt, droginnehav, brott mot knivlagen. En bil med två män i stoppades av polis under natten till fredagen då de åkte från Circle K-macken vid Salatullen.

Bilföraren valde först att inte stanna och eftersom polispatrullen då såg aktivitet inne i bilen beslöt de sig för att göra husrannsakan i bilen.

Där hittades både knivar och narkotika.

I bilen satt två män i 25-årsåldern, ingen av dem hemmahörande i våra trakter. De togs med till polisstationen där de visiterades. Den ene mannen, passageraren i bilen, visade sig då ha 10.000 kronor i plånboken och ytterligare 20.000 i kalsongerna. 

Han är därför misstänkt för penningtvättsbrott. 

Utöver det misstänks han för ringa narkotikabrott, brukande och innehav, samt brott mot knivlagen.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri, brott mot knivlagen samt narkotikabrott, bruk och innehav.

Föraren släpptes efter visitation och förhör. Den andre mannen anhölls.

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53