Foto: Mostphotos

Blåljus: Personrån och inbrottsplaner

De var minst tolv unga som ställde sig i ring runt mannen som just klivit av bussen. Han tvingades lämna ifrån sig plånbok och mobiltelefon.

  • Publicerad 09:39, 21 nov 2019

Strax före midnatt klev en man i 30-årsåldern av en buss på Västerleden.

12-14 personer, några beväpnade med kniv, omringade honom.

– Han upplevde det som om det var planerat, säger Åsa Bergfors på polisen i Enköping.

Gänget hade hunnit därifrån då polisen efter anmälan kom dit.

I nuläget finns ingen misstänkt för dådet.

Något signalement på gärningspersonerna har ännu inte (torsdag 09.45) tillkännagivits.

E18 Romberga/Annelund

Onsdag 10.45

Förberedelse till stöld. Fyra män i 25-30-årsåldern, kända av polisen sedan tidigare, sitter anhållna, misstänkta för förberedelse till inbrott. Då polis stoppade bilen på motorvägen gjordes husrannsakan i bilen varpå utrustning för inbrott hittades.

Riksväg 55, Skolsta

Onsdag 12.00

Grov olovlig körning. En Uppsalabo i 35-årsåldern är misstänkt för grov olovlig körning. När han stoppades i Skolsta av polis körde han bil trots att han saknar körkort. Det var inte försts gången han gjort det, därför tog polisen bilen han körde i beslag.

Annelundsgatan

Onsdag 12.10

Olovlig körning. En stockholmare i 30-årsåldern kunde inte uppvisa något körkort då bilen han körde stoppades. Mannen sa sig ha ett polsk körkort, men det kunde inte bevisas.

Tullgatan

Onsdag 20.00

Drogbrott. En blott 15 år gammal gosse hemmahörande i Enköping togs om hand av polis under onsdagskvällen. Snabbtest som gjordes gav positivt utslag.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16