Här misshandlades en 20-åring i samband med en privat fest under natten till onsdagen. Rugbyklubben hyr ut lokalen, men hade i övrigt inget med festen att göra. Foto: Bengt Johansson

BLÅLJUS: Rån och misshandel i Enköping

En person i 20-årsåldern rånades och misshandlades under natten till onsdagen i samband med en fest i hyrda lokaler. Han fördes blåslagen till sjukhus. Och det hände mer under en kort period.

  • Publicerad 11:48, 8 jan 2020

Under en nattlig halvtimme hände åtskilligt.

Vid kvart över ett revs Sparbankens skylt på Västra Ringgatan ner. Det rubriceras som skadegörelse. Gärningspersonerna försvann ner mot Joar Blå och ån.

Samtidigt kom larm om en brinnande bil vid Westerlundska gymnasiet. En grå Volkswagen Golf stod i lågor. När elden släckts en halvtimme senare var bilen helt utbränd invändigt.

Medan räddningstjänsten släckte blev en person misshandlad dryga 100 meter därifrån.

I rugbyklubbens lokaler var det fest, en extern gäst hade hyrt. Ett gäng kom dit och en 20-åring som inte bor i kommunen stod utanför, alternativt gick han ut då de kom, och där blev han rånad genom våld och hot om våld med kniv.

20-åringen blev svårt misshandlad, slagen och sparkad över hela kroppen och i huvudet.

Gärningsmännen tog med sig hans mobiltelefon, jacka, mössa och halsduk.

Rånet skedde med början omkring 01.35 och anmäldes 01.43. Polisen är intresserad av alla iakttagelser som kan vara till hjälp i sökandet efter gärningspersonerna.

Övrigt i Blåljusrapporten:

Munksundet

Tisdag eftermiddag.

Inbrott. Mitt på dagen gjordes ett inbrott i en villa på Munksundet.

De boende var hemifrån mellan 11.30 och 17.30. Då de kom hem fann de altandörren uppbruten. Polisen utförde teknisk undersökning under onsdagen.

Inbrott dagtid har blivit allt vanligare, enligt polisen.

– Efter tre, halv fyra är det mörkt och då kan de slå till, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Det har till och med hänt att inbrott avbrutits då tjuvarna upptäckt att någon mot förmodan var kvar i huset.

Pendlarparkeringen

Söndag-tisdag

Försök till stöld. En bil av äldre modell, Mazda 323, parkerades på pendlarparkeringen vid järnvägsstationen på söndagskvällen. Då ägaren kom åter till Enköping på tisdagen strax före lunch var det uppenbart att någon tagit sig in i bilen.

Bland annat var kablar under instrumentbrädan framdragna och avklippta.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53