Foto: Bengt Johansson

Blåljus: Sjuksköterskor misshandlade på lasarettet

Två sjuksköterskor blev misshandlade på lasarettet och dubbla bedrägerier har anmälts i Enköping under midsommarhelgen.

  • Publicerad 13:38, 25 jun 2018

Måndag 01:25

Enköping lasarett

Grov misshandel. Två sjuksköterskor har blivit misshandlade av en patient på lasarettet i Enköping under natten till måndag. Gärningsmannen, född -71, gick till oprovocerad attack mot sjuksköterskorna och både slogs samt sparkades. Enligt uppgift ska blåmärken, sårskador och smärtor i ansiktet uppstått på de båda sjuksköterskorna.

Mannen, som inte är hemmahörande i Enköping, kunde gripas utanför lasarettet och föras till Uppsala där han nu sitter anhållen misstänkt för grov misshandel.

Polisen, som är bekant med mannen sedan tidigare, har i nuläget ingen uppfattning om eventuella motiv till misshandeln.

Enköping

Bedrägeri med hjälp av internet. En person i Enköping ska ha blivit bedragen på 1400 kronor för biljetter till måndagens Beyoncé-konsert på Friends Arena. Anmälaren ska ha kommit överens med en person via Facebook om att betala summan via banköverföring för konsertbiljetterna men sedan aldrig erhållit några sådana. Händelsen utreds nu som bedrägeri.

Fredag-Söndag

Havsörnsgatan, Enköping

Skadegörelse. En person ska ha upptäckt stickhål i sin garageport på Havsörnsgatan i Enköping. Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan fredag och söndag. Enligt polisen har gärningsmannen ej tagit sig in genom porten, därav rör det sig om ren skadegörelse.

Torsdag 18/6

Enköping

Bedrägeri. En kvinna hemmahörande i Enköping är anmäld för bedrägeri. Kvinnan ska ha samlat in pengar till Cancerfonden via en Facebook-grupp. Medlemmarna i gruppen har själva fått swisha valfri summa pengar till kvinnan som sedan skulle donera pengarna till Cancerfonden.

Anmälaren hävdar att pengarna aldrig donerats och har även hört sig för med Cancerfonden som säger att de inte kan hitta någon insättning från kvinnan.

I nuläget finns det inga uppgifter om hur mycket pengar som skulle ha donerats.

Fredag-Söndag

Gräsgatan, Enköping

Stöld genom inbrott. Under helgen, någon gång mellan fredag och söndag, har en person brutit sig in i ett garage på Gräsgatan i Enköping. Personen ska sedan ha stulit en moped som stått parkerad i garaget.

Mopeden är orange med vit klädsel och ännu ej återfunnen.

Söndag 23:00

Västerleden, Enköping

Skadegörelse. Sent på söndag kväll ska en okänd gärningsman ha slagit sönder porten till ett företag på Västerledsgatan.

Lördag-Söndag

Kyrkcentrum, Bålsta

Skadegörelse. Någon gång mellan lördag och söndag ska två fönster ha krossats på Kyrkcentrum i Bålsta. Fönstren som är av plexi-typ ska ha krossats av en sten som påträffades i närheten av fönstren.

Gärningspersonen ska inte ha tagit sig in i byggnaden utan det ska röra sig om ren skadegörelse.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

BLÅLJUS: Attackerade anställda på Elgiganten

Nyheter Inbrott, drograttfyllerier, ni vet, det vanliga, skedde även under måndagen i Enköping. Den attack som drabbade anställda på Elgiganten i Romberga hör dock inte till vanligheterna.tisdag 19/2 10:51

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58