Foto: Mostphotos

Blåljus: Skällande hund skrämde tjuv?

Skrämde hunden iväg tjuven? Behövde mannen verkligen så mycket smink? Hur bekväma är kaféstolar att sova på? Blåljusnyheterna är få och små, men väcker några frågor ändå.

  • Publicerad 11:19, 26 feb 2019

Korsängsgatan

Söndag 04.00

Inbrott i bil. Vid ett inbrott i en bil stals verktyg, cd-skivor samt bilens instruktionsbok (!). Bilägaren väcktes tidigt på morgonen av att hunden skällde, men såg inget ovanligt utanför då. På morgonen upptäcktes dock stölden och en teori är att hundens skall skrämde iväg gärningsmannen.

ICA Maxi

Måndag 16.00

Stöld. En man i 45-årsåldern plockade på sig smink och leksaker till ett värde av omkring 1.500 kronor på ICA Maxi och passerade kassorna utan att betala. Mannen, som inte bor i Enköping, förhördes av polis och frigavs sedan.

Pendlarparkeringen

Helgen

Stöld från bil. Än en gång har det stulits från en bil som stått på pendlarparkeringen. Den här gången togs kromlister och vindavvisare. Dessutom bröts extra-ljus sönder.

Centrala Enköping

Tisdag 08.00

Drogbrott. En sovande man på ett kafé i Enköping togs om hand av polis under tisdagsmorgonen. Han var positiv på snabbtest som visar om han använt narkotika och han bar kniv. Därför är han misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18