Foto: Mostphotos

Blåljus: Snabbt ingripande / fotbollsbråk / Drograttfyllor

Polisen i Bålsta tycks ha löst ett inbrott på rekordtid. Dessutom: Bil tagen i beslag.

  • Publicerad 11:51, 4 nov 2019

En man som bor i Kalmarsand anmält på måndagsmorgonen att någon stulit hans mobiltelefon, nycklar och plånbok medan han sov.

Kort efter att mannen anmält stölden hittade en patrull en person i närheten som kontrollerades. Och, minsann – på honom hittades sakerna som försvunnit från bostaden på Kalmarsand.

Personen, en man i 45-årsåldern, greps misstänkt för grov stöld.

Lördag kl 15

Råbyleden

Grov olovlig körning. En man i 35-årsåldern tycks ha gjort det till an vana att köra bil trots att han inte har körkort. När han på lördagens eftermiddag inte stannade på polismans tecken och i stället försökte fly blev han snabbt stoppad.

Det konstaterades att mannen var i 35-årsåldern, inte boende i Håbo och han misstänktes vara narkotikapåverkad.

Polisen tog bilen i beslag och troligen kommer bilen att förverkas, det vill säga att mannen inte får tillbaka bilen.

Söndag kl 00.00.

Bussterminalen, Bålsta

Misshandel. I lördags spelades sista omgången av fotbollsallsvenskan där både Djurgården och Hammarby var inblandade i toppstriden. Två fotbollsfans, supportrar av de två stockholmslagen, hamnade på samma linjebuss. Den som höll på Hammarby somnade. Den som höll på Djurgården slog den sovande hammarbyaren i huvudet, enligt vad polisen tror.

Den slagne vill dock inte medverka till anmälan.

Polis omhändertog Djurgårdssupportern för fylleri. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott samt eventuellt ringa misshandel. Han kunde dock inte förhöras eftersom han var alltför onykter.

Söndag 10.00

E18

Rattfylleri. En man i 40-årsåldern, som inte bor i Håbo kommun, är misstänkt för rattfylleri och drograttfylleri. Han körde en bil som stoppades av polis på E18 mellan Bålsta och länsgränsen mot Stockholm. Hans snabbtest för narkotikabruk var positivt. Han blåste även i sållningsinstrumentet för alkohol, även det gav positivt utslag.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt