Foto: Mostphotos

Blåljus: Stal verktyg för över en kvarts miljon / Boende sov under inbrottet / krogstökare hotade

Krogmiljön fortsätter vara lugn i coronatider, men ett mindre bråk lyckades en person orsaka i helgen. Utöver det är MTB-cyklar, verktyg och båtmotorer eftertraktat som stöldgods. Inbrottet hos en person som sov i samma hus hör till det ovanliga.

  • Publicerad 10:40, 24 aug 2020

Älvdansen, Friggavägen 2

Upptäckt måndag 07.30.

Grov stöld. Verktyg till ett värde av 300.000 - 400.000 kronor har stulits från en av Peabs containrar vid EHB-husbygget på Friggavägen. Exakt vad som stulits är inte fastställt än.

Grillby torg

Natt söndag - måndag

Inbrott. En restaurang vid Grillby torg har utsatts för skadegörelse och ett förmodat inbrott. Brottet har skett mellan söndag kväll klockan 21 och måndag morgon. En mängd fönsterrutor har slagits sönder.

Tullgatan

Lördag, före 10.30

Stöld. En mountainbike parkerad utanför entrén på Tullgatan har stulits. Cykeln, av märket Merida, är värd 7.500 kronor.

Centrala Enköping

Fredag 23.30

Misshandel och olaga hot. En Enköpingsbo i 40-årsåldern, välkänd av polis sedan tidigare, kom sent på fredagskvällen in på ett serveringsställe i centrala Enköping. Han var allmänt stökig och betedde sig illa. Personalen försökte få mannen att lämna lokalen, men han blev aggressiv och både slog och hotade. Han är nu misstänkt för misshandel och olaga hot. Inga skador har rapporterats i samband med händelsen.

Baltzar von Platens gata

Fredag kl 17.

Stöldförsök. Larmet kom från Securitas, tack vare kameror på metallföretagets område upptäcktes fyra personer som var där olovligen. Polisen skyndade dit med all tillgänglig personal inklusive en hundförare.

Då polis kom fram var ingen kvar där. Hundpatrullen fick upp ett spår, men kunde inte hitta de fyra. Kort därefter kom en bil på vägen och den stoppades. I bilen fanns en EU-medborgare i 35-årsåldern som varit inblandad i liknande stölder tidigare. Han sa sig dock vara på platsen för att motionera.

Mannen greps, men släpptes senare.

Inget har konstaterats vara stulet och inget i bilen var olagligt.

Coop Forum-parkeringen

Fredag 15.30

Stöld. En person som var inne och handlade som hastigast ställde sin ljusgröna mountainbike i cykelstället. När cykelägaren kom ut var MTB:n borta. Ett vittne hade sett hur en man klippt upp låset och cyklat iväg. Cykeln, av märket Commencal, var värd 40.000 kronor.

Lådö - Norrby

Fredag morgon

Grov stöld. Medan boende sov på övervåningen tog sig inbrottstjuvar in på nedervåningen och stal kontanter, klockor med mera – samt bilnycklar. De stal bilen, en silverfärgad Volvo V70.

Klockan 8 på morgonen upptäcktes bilen i Lilla Ängesta i Västmanland (mellan Bredsdal och Tortuna). Den stod då i brand och blev helt utbrunnen.

Polisen har säkrat vissa spår, men vill inte gå in på vilken typ av spår.

Vallby - Hornö

Torsdag - lördag

Stöld av båtmotor. En 6-hästars båtmotor av märket Suzuki av årsmodell 2020 har stulits från en båt som var uppdragen på land. Låset till motorn var kapat, sannolikt med en vinkelslip. Motorn är värd 14.000 kronor.

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33