Foto: Mostphotos

Blåljus: Storstöld i Skokloster

Sedan bygget blivit klart låg ställningar kvar för avhämtning. Fast tjuvar hann före. Det stulna uppges vara värt 1,2 miljoner kronor.

  • Publicerad 12:26, 27 apr 2020

Det var löningshelg och vackert väder.

Normalt innebär det stor arbetsmängd för polisen. Nu var den klart högre än tidigare helger, men inte alls som det kan vara i vanliga fall.

Polis konstaterade att betydligt fler än tidigare helger rörde sig i samhället.

Fackelvägen

Senaste veckorna

Grov stöld. Företaget hade byggt bostäder vid Gropenvägen. Ställningsmaterialet därifrån, cirka 4.000 kvadratmeter, lämnades i ett inhägnat område i närheten, på Fackelvägen den 17 april. Då ägarna i helgen skulle hämta ställningarna fanns inget kvar längre.

Stockholmsvägen

Lördag 03.20

Drograttfylleri. En Enköpingsbo på besök i Bålsta körde drogpåverkad enligt vad snabbtestet visade. Mannen, som är i 30-årsåldern, fick även genomgå kroppsbesiktning.

Ekolskrog

Fredag kl 03.

Försök till stöld. En litauisk lastbilsförare väcktes av ett buller då han sov vid Ekolskrog. Någon hade då skurit upp kapellet till lastbilen, men i stället överraskats av att en mängd skumglas (fyllnadsmaterial) då rasat ut. Det var också det som orsakade bullret. Polisen har dock ingen misstänkt.

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt