Foto: Mostphotos

BLÅLJUS tisdag: Det gick lite för fort för drogmisstänkt bilist

Bilisten hade bråttom. Alldeles för bråttom. 75 km/tim för bråttom. Polis följde efter och stoppade bilen i Skolsta. Dessutom stölder av båtmotor och katalysator samt misslyckad bilstöld.

  • Publicerad 10:27, 11 feb 2020

4-5/2

Svartkärret

Stöld av båtmotor. Natten mellan tisdag och onsdag stals en båtmotor från Svartkärret. Det var en svart 70-hästars Suzuki som togs, muttrar hade slipats bort och kablar klippts av för att göra stölden möjlig. Inget värde finns angivet på motorn, men ungefärligt värde brukar ara lite över tusen kronor per hästkraft.

Söndag-måndag

Vårfrugatan

Stöld av katalysator. Då en bilist hämtade sin bil, en äldre SEAT, från långtidsparkeringen på Vårfrugatan på måndagens morgon lät den konstigt. En snabb kontroll under bilen visade att katalysatorn stulits. Främst tros det vara metallerna i katalysatorn som är eftertraktade.

Tisdag 01.00

Tullgatan

Drograttfylleri. En man i 40-årsåldern (som inte bor i Enköping) misstänks för drograttfylleri sedan bilen han körde stoppats av polis på Tullgatan. Dessutom kunde mannen endast uppvisa ett utländskt körkort som inte var giltigt då han varit skriven i Sverige mer än ett år.

Tisdag 04.40

Grillby-Skolsta

Drograttfylleri mm. När polis såg en bil på E18 som höll 185 km/tim följde de efter och kunde stoppa den i Skolsta, sedan den flyende kört av E18. Mannen, en 25-åring som inte bor i Enköping, misstänks för bland annat drograttfylleri. Han frigavs efter förhör.

Lördag-söndag

Hornugglegränd

Försök till bilstöld. Genom att slå sönder en bakruta tog sig gärningsmän in i en bil och försökte stjäla den. Sladdar var framdragna under instrumentbrädan, men de som bröt sig in i bilen klarade inte att starta den.

”Rätt mycket bröd”

Nyheter I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor. Nu har deras podd ”Så funkar det” blivit en turnérande scenföreställning. Under året gör den ett stopp i Enköping. Vi fick en...fredag 28/2 9:19

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34