Foto: Mostphotos

Blåljus: Togs med ett kilo cannabis

Den som åker bil i Enköping med droger i lasten tar en chans. – Vi lägger stort fokus på att upptäcka och förhindra drogtransporter, säger Jonas Rickeborn, som är operativ koordinator vid polisen. På måndagskvällen gav det resultat.

  • Publicerad 15:01, 10 sep 2019

Måndag 20.30

E18, trafikplats Romberga

Droginnehav. Polisen i Enköping håller hög profil gentemot droganvändare och ett sätt att avslöja dem är att stoppa bilar och kontrollera såväl förare som passagerare som vad som finns i bilen.

– Vi vet naturligtvis att mycket narkotika transporteras på vägarna, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen.

Polisen tycker sig ha relativt god koll på vilka bilar som kan misstänkas användas i samband med droganvändning och droginnehav.

På måndagskvällen färdades en av dessa bilar på E18 genom Enköping mot Västeråshållet. Den stoppades av polis och i bilen hittades ett kilo cannabis.

De tre i bilen, två män och en kvinna i 20-30-årsåldern, greps, misstänkta för innehav av normalgraden, vilket de erkände. Åklagare beslöt senare på kvällen att släppa ut de tre i friheten.

Måndag 18-23

Gamla vägen, Hummelsta

Inbrott. Genom att ta sig in via balkongdörren kom tjuvar in i en lägenhet i Hummelsta. De stal teknisk utrustning; teve, laptop och mobiltelefon.

Natt mot måndag

Pepparrotsgatan

Cykelstöld. På sin uppfart hade en familj ställt fyra kickbikes för barn och en för vuxen samt en orange mini-bmx-cykel. Allt detta stals under natten mellan söndag och måndag. Värdet uppskattas till 2.000 kronor.

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36