Foto: Mostphotos

Blåljus: trafikfara på 55:an

Mer stulna verktyg. Stulen bil hittad. Drogmisstänkt tvingade andra att väja på 55:an. Så kan dagens blåljusnyheter sammanfattas.

  • Publicerad 11:51, 26 aug 2020

Riksväg 55, Örsundsbro

Tisdag kl 18

Vårdslöshet i trafik, drogbrott. En västmanlänning i 30-årsåldern är misstänkt för att ha kört bil påverkad av droger. Under tisdagen ringde flera personer och berättade om hur han körde på 55:an från Uppsalahållet genom Gottsunda och Lurbo. Han var flera gånger över i motsatt körbana och tvingade mötande förare att väja. I Örsundsbro kunde polisen få stopp på hans framfart.

Norrby, Lådö

Natt mot tisdag.

Bil hittad. En Ford Ranger som stals under natten mot tisdag i Norrby mellan Lådö och Härnevi har hittats, stående på en åker i närheten. I bilen hittades stulet gods. Bilen äör nu åter hos dess ägare. Polisen gjorde teknisk undersökning under onsdagens förmiddag.

Eiravägen, Älvdansen

Helgen

Inbrott. Under helgen begicks ett större inbrott på Friggavägen där verktyg för över 300.000 kronor stals ur olika containrar. Nu har ytterligare en liknande stöld på en plats i närheten uppdagats. På Eiravägen har tjuvar sågat av gångjärnen på en dörr till en container och stulit verktyg, främst elhandverktyg som vinkelslip och borr, men även annan utrustning där en försiktig bedömning av det stulna hamnar på minst 50.000 kronor, högst sannolikt betydligt högre.

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33