Foto: Mostphotos

Blåljus: Våg av enkla bedrägerier – som lyckas!

Flera fall av bedrägerier har rapporterats de senaste dagarna. Enkla – men godtrogna Bålstabor har gått på det. Övrigt blåljus: Misshandel, skrikande typ samt drogbrott.

  • Publicerad 13:49, 7 dec 2019

Lördag ca 01:00

Mansängen

Ofredande/Drogbrott. Vill man bli gripen kan det fungera att stå i en port i Mansängen och skrika dumheter. Så blev det i aklla fall för en man som hämtades in vid ettiden på lördagen, mitt i natten. Tidigt på morgonen släpptes han, misstänkt för såväl ofredande som narkotikabrott eget brukande.

Fredag ca 1100

Enköpingsvägen

Drogbrott med mera.

Sedan en personbil stoppats för kontroll blev föraren, en man i 50-årsåldern, misstänkt för en rad brott: Då bilen söktes igenom hittades droger och två knivar.

Misstankelistan ser ut så här:

Narkotikabrott, eget brukande

Narkotikabrott, innehav

Drograttfylleri

Brott mot knivlagen

Mannen fick lämna ifrån sig körkortet till polisen.

Torsdag-fredag

Bålsta

Stöld ur fordon. Dags igen. Inbrott i personbil med stöld av instrumentpanel. Ägaren hade sin personbil parkerad på tomten under natten. Vid inbrottet i bilen stals bilens instrumentpanel, dator, väska med innehåll samt kläder. Värdet på det tillgripna är, förutom instrumentpanelen, ca 15 000 kr.

Lördag ca 01:00

Bålsta kök o bar, centrumstråket

Misshandel. En man i 50-årsåldern ska enligt anmälan ha slagit en cirka tio år yngre man i ansiktet på en restaurang i Bålsta centrum då fredsgen nyligen blivit lördag.

Onsdag (anmält fredag)

Simhallsparkeringen

Smitning parkeringsskada/skadegörelse.

En bil på simhallsparkeringen blev påkörd under onsdagen. En buckla i plåten samt en ca 10 cm lång repa i lacken blev följden.

Annonsbedrägerier

Många annonsbedrägerier har anmälts den senaste tiden. Metoden är densamma hela tiden: Köpare swishar pengar för varor som är ute till försäljning men några varor skickas inte.

Polisens uppmaning är självklar:Swisha inga pengar i förskott till okända säljare.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt