Foto: Mostphotos

Blåljus: Våg av enkla bedrägerier – som lyckas!

Flera fall av bedrägerier har rapporterats de senaste dagarna. Enkla – men godtrogna Enköpingsbor har gått på det. Övrigt blåljus: Snabba poliser, sabbade däck och en okänd i hallen.

  • Publicerad 13:26, 7 dec 2019

Fredag 18.00.

Sadelmakargatan

Drogbrott. Snabba poliser sprang ikapp en man i 20-årsåldern som inte ville träffa dem under fredagskvällen. Han blev misstänkt för att han använt narkotika och för att han hade narkotika på sig. Han blev även misstänkt för att planera att sälja narkotika på grund av mängden och förvaringssättet-

Lördag ca 03:30

Eriksgatan

Olaga intrång/hemfridsbrott. En boende som glömt låsa yttrdörren väcktes av ljud vid halv fyra-tiden på morgonen. Då stod en okänd person i hallen – denne jagades dock i väg från bostaden av den nyligen väckta.

Torsdag till fredag

Korsängsgatan

Skadegörelse på motorfordon. En personbil fick alla fyra däcken på sin personbil sönderskurna då den stod parkerad på Korsängsgatan.

Annonsbedrägerier

Många annonsbedrägerier har anmälts den senaste tiden. Metoden är densamma hela tiden: Köpare swishar pengar för varor som är ute till försäljning men några varor skickas inte.

Polisens uppmaning är självklar:Swisha inga pengar i förskott till okända säljare.

Blåljus: Många inbrott i förråd / Objudna gäster i Simtuna

Nyheter Ha koll på ditt förråd. Ha koll på din lada. Framför allt förråden. Inbrottstjuvar härjar i kommunen.tisdag 11/8 9:56

Enköpings museum öppnar igen

Nyheter Efter att ha varit stängt i månader. Nu öppnar Enköpings museum igen – med gott om handsprit.måndag 10/8 15:17