Foto: Mostphotos

Blåljusnotiser: 15-åring körde själv - flög ur bilen

Sabbad bil (kommunens), krossade rutor (kommunens), en flykt som verkar onödig och en flykt som slutade illa – där är några av nyheterna från den senaste blåljusrapporten.

  • Publicerad 11:44, 10 maj 2019

Torsdag 18.15

E18, Frösvi

Trafikbrott mm. En pojke i 15-årsåldern skadades allvarligt vid en trafikolycka på torsdagskvällen. Han körde själv i en bil på E18 från Stockholm genom Enköping mot Västerås. Vid Frösvi körde han dock av vägen, bilen voltade och pojken kastades ur bilen då han inte bar säkerhetsbälte.

Polis som följt efter på avstånd var först på platsen. Ambulanshelikopter hämtade pojken och då konstaterades att han var vaken och talbar.

Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och olovligt brukande av bilen.

Natt onsdag-torsdag

Breds-Löt

Stöld. Okända gärningsmän har varit inne i flera förrådsbyggnader på en gård i Breds-Löt. Där har de stulit två sågar värda sammanlagt 16.000 kronor.

Torsdag 11.30

Coop-parkeringen

Smitning. Då en kvinna backade ut från sin parkeringsficka på Coop blev hon påkörd. Bilen fick mindre skador. Bilisten i den grå bil som körde på henne avvek från platsen utan att stanna och är därför misstänkt för smitning från olycksplats.

Varför personen lämnade platsen har inte kunnat fastställas.

– Det är den som backar ut som ska lämna företräde, även om naturligtvis alla ska vara observanta och visa hänsyn i trafiken, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping.

Helgen

S:t Ilianhallen

Skadegörelse. Dags för er, kommunmedborgare, att betala för nytt sabb. Den här gången kostar det 8.000 kronor att byta ut de tre fönsterrutor som krossades genom stenkastning på S:t Ilianhallen i helgen.

Natt torsdag - fredag

Idrottsallén

Skadegörelse mm. Okända har försökt att stjäla en bil som tillhör Enköpings kommun genom att tjuvkoppla den. Detta skedde inne på den inhägnade Enavallen, så skulle de fått igång bilen hade det inte varit helt enkelt att köra därifrån.

Då bilen inte startade stals en batteriladdare och med färg som inte går bort i första taget klottrades det berömda ordet som börjar med k och slutar med uk et stort antal gånger.

BLÅLJUSRAPPORT: Inbrott, bedrägeri och försök till misshandel

Nyheter Visst undrar man ibland? Vem är det som kan försöka lura en 88-årig kvinna på pengar, vem drar kniv för att man är osams, vem gör inbrott hos hembygdsföreningen?måndag 21/9 10:27