Foto: Mostphotos

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler har stulits på Jysk. Här är blåljusrapporten från det senaste dygnet.

  • Publicerad 09:53, 3 jun 2020

KyrkogatanTisdag 20.45Brott mot knivlagen. Vid visitation av en Enköpingsbo i 25-årsåldern som misstänks ha varit drogpåverkad upptäcktes att han bar kniv på offentlig plats. Han uppgav atyt han hade den för att skydda sig. Polis bedömde brottet som grovt.

RådmansgatanTisdag 13.45Vållande av kroppsskada. En kvinna som promenerade på Rådmansgatan blev biten i handen av en för henne okänd hund och fick omses på lasarettet. Hundens ägare fanns på platsen. Polisen vet vem hon är och en anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hund är upprättad.

StockholmsvägenTisdag 13.20Rattfylleri, olovlig körning. En sörmlänning i 25-åprsåldern stoppades av polis på Stockholmsvägen på tisdagen. Han blåste positivt på alkohol och hade inget körkort.

Riksväg 70, FrösthultTisdag 10.50Rattfylleri. En lastbilsförare som körde 94 på 80-väg stoppades i en hastighetskontroll på tisdagsförmiddagen. Mannen, en stockholmare i 45-årsåldern, blåste sedan även positivt på alkohol och fick lämna ifrån sig sitt körkort.

RomgatanNatt måndag-tisdagStöld. Utemöbler värda cirka 10.000 kronor har stulits från möbelbutiken Jysk. Tjuvarna klippte av de vajrar som höll stolar och bord på plats. Gärningsmännen hade även försökt ta sig in på andra områden hos butiken men inte lyckats med det.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46