Blåljusnyheter: Stölder, drogbrott – och så kastas det saker mot bilar på motorvägen!

Att kasta föremål mot bilar som körs på motorvägen är förstås ett sätt att skapa livsfara. Ändå sker det nu gång på gång i Enköping.

  • Publicerad 19:01, 29 jun 2019

Torsdag (anmäls fre)

Friiberghs golfklubb

Stöld. En golfare blev av med klubbor, golfbag samt mobiltelefon på Friiberghs golfklubb medan han åt lunch på klubben.

Golfprylarna är av märken: Cobra Fly Z / King Cobra / Taylor made. Dessutom mobiltelefon Samsung, s9 plus, värde ca 9000 kr.

Torsdag (anmält fredag)

Bangårdsgatan

Stöld av cykel En cykel stals vid järnvägsstationen i Enköping under torsdagen, trots att den var fastlåst enligt konstens alla regler. Det är en herrcykel, Trekking, grå/orange, 21 växlar, värde ca 3000 kr.

Fredag ca 23:45

Annelund

Rattfylleri mm. När en silverfärgad personbil framfördes på ett sätt som gav polispatrull intrycket att föraren försökte undkomma dem såg den till att stoppa bilen. Vid Annelund blev det stopp på personbilen. Föraren, en man i 35-årsåldern som inte bor i Enköping, blev misstänkt för en rad brott: Drograttfylleri / Narkotikabrott innehav av narkotika / Narkotikabrott brukande / Grov olovlig körning / Brott mot vapenlagen.

Bilnycklarna omhändertogs av polisen.

Torsdag vid ca 23:45 (anmäls fredag)

E18, Salatullen

Skadegörelse När bilföraren på E18 på väg mot Västerås passerade under bron vid Salatullen smällde det till i vindrutan. Någon hade kastat ett föremål som träffade rutan och skadade den.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16