Foto: Mostphotos

Blåljusrapporten: Klarröd Volvo söks sedan cyklist blivit påkörd

En bilägare lånade ut sin Volvo V70. Nu kan bilen komma att skrotas. Och i Lillkyrka hade en kvinna tur i oturen när en bilist körde över hennes fot. Lite drogbrott finns också i det senaste dygnets blåljusrapport.

  • Publicerad 11:09, 9 aug 2019

Föraren av den klarröda Volvon i Lillkyrka körde på den 43-åriga kvinnan med cykel, men stannade inte. Bilisten körde över kvinnans fot med mjukdelsskador som följd och cykeln hamnade i diket.

Det var vid kvart i ett på torsdagen i korsningen mellan Hässlingevägen (som går rakt genom Lillkyrka) och Odlingsvägen det hände.

Bilisten är misstänkt för smitning.

Lånade ut bil till fel person

En 30-årig Enköpingsbo hade lånat en Volvo V70, årsmodell 2000. Nu står den hos polisen, som tagit den i syfte att kunna skrota den.

30-åringen stoppades av polis på Dr Westerlunds gata på torsdagens eftermiddag. Han körde då Volvon som är avställd och har brukarförbud.

Dessutom saknar 30-åringen körkort och misstänks ha varit påverkad av narkotika.

Eftersom det var långt ifrån första gången han varit inblandad i liknande händelser beslagtogs bilen och mannen är misstänkt för grov olovlig körning.

Innan beslut om eventuell skrotning tas får ägaren lämna sina synpunkter.

Droger i Galgvreten

När polis kontrollerade en 20-årig Enköpingsbo på Örtagatan i Galgvreten på torsdagskvällen vid 20-tiden hann den unge mannen kasta bort något. Polis hittade dock narkotika, som mannen misstänks ha försökt göra sig av med.

Husrannsakan gjordes i den närbelägna lägenheten och där hittades ytterligare en mindre mängd narkotika (kokain och marijuana), samt utrustning som gör att polisen misstänker att mannen även säljer droger (en våg bland annat).

Utredning i ärendet pågår.

Snabbkoll med resultat

När tid finns har polisen i Enköping som rutin att sätta upp kortvariga kontroller i trafiken, 20-minuterskontroller. Då kontrolleras bil och/eller förare.

Det var i en sådan som en 40-årig Enköpingsbo fastnade strax före midnatt under natten mot fredagen.

Bilen var okej, men föraren var det inte. Han testades och var då över gränsen för grovt rattfylleri.

Körkortet omhändertogs och åklagare arbetar vidare med ärendet.

Kristen körsång ska klinga i Vårfrukyrkan

Nyheter Den 6 januari är det trettondagen. Det firar Vårfrukyrkokören med en konsert.måndag 16/12 13:30

Aggressiv knivman på härbärge

Nyheter En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.måndag 16/12 10:43