medaljörer. Från vänster, Anton Karlsson (P10-12), Peter Lindskog, Daniel Svegmar, och Thomas Jaensson. (Gustav Jäderblom, P13-15 saknas på bilden). Foto: Stefan Tibblin

Blåsigt i Sparrsätra när tempocyklister möttes

Blåsigt men inte för kallt. I veckan avgjordes KM i tempocykling i Sparrsätra.

  • Publicerad 17:30, 4 sep 2019

Jag vill ligga någonstans runt tusen mil på en säsong.

Under måndagskvällen arrangerade Enköpings cykelklubb KM i tempo-cykling. Tävlingen avgjordes runt Sparrsätra, Bredsdal och Hässelby. En sträcka på totalt 18,6 snårblåsiga kilometer.

Snabbast i mål, på en linjecykel, var Enköpingsbon Daniel Svegmar på tiden 28 minuter och 26 sekunder. Följd av Thomas Jaensson på tiden 31 minuter och 2 sekunder.

– Det blåste en hel del, men det gick bra, säger Daniel Svegmar.

Var det väntat att du skulle bli snabbast i mål?

– Det var inte så många med och jag var den enda som varit med och tävlat en del i elitklass under året. Så lite väntat vara det väl, säger han.

Hur många mil cyklar du på en säsong?

– Det varierar. Jag vill ligga någonstans runt tusen mil, men de senaste två åren har jag inte kommit upp i mer än runt 700 mil, säger han.

Mountainbikemästerskap

KM-tävlingen i måndags var inte slutet på säsongen för cykelklubben.

På söndag den 8/9, arrangerar cykelklubben ytterligare ett lopp. Då går den första KM-deltävlingen av tre i MTB (skogscykling), på MTB-banan i Gånsta.

Den 14 september, arrangerar klubben KM i linjelopp. Ett varvlopp på nära fem mil i trakterna kring Långtora och Biskopskulla. Ett lopp Daniel Svegmar hoppas att ta hem.

– I MTB-tävlingen har jag nog inte mycket att hämta, men linjeloppet hoppas jag att ta hem, säger Daniel Svegmar.

Senare i höst arrangerar klubben även ett KM i cykelkross.

Så gick det i KM:

P10-12: 1) Anton Karlsson 37:55

P13-15: 1) Gustav Jäderblom 34:08

Seniorer: 1) Daniel Svegmar 28:26
2) Thomas Jaensson 31:02
3) Peter Lindskog 31:14
4) Dan Johansson 32:08
5) Markus Johansson 32:12
6) Andreas Hallman 33:26

Flera stölder mot arbetsfordon – var det tjuvarna som jagades?

Nyheter En stöldvåg kan vara på väg att stoppas. I en bil påträffad i Järfälla hittades gods från ett av flera inbrott i arbetsfordon i Enköping under den senaste tiden.tisdag 24/9 10:40

Borrningar stör trafik på Salavägen

Nyheter Sanering. Marken under Salavägen ska undersökas Från september till november görs undersökningar inför saneringen av Enköpingstvätten. Det gör att Salavägen delvis kommer att spärras av. – Det blir begränsad framkomlighet vissa tider, säger Ulf...måndag 23/9 16:16