Passerar inte obemärkt. "En sån här odling luktar ofta mer än om någon bara röker cannabis. Känner man lukt vid alla tidpunkter på dygnet, ser fönster som är täckta eller ett konstigt ljus från en bostad, då får man gärna tipsa oss", säger David Sund, gruppchef på Skärholmspolisen. Foto: Polisen i Skärholmen

Blåste ut radhus – för stor cannabisodling

I veckan greps två personer misstänkta för grovt narkotikabrott i Vårberg. Anledningen: de hade blåst ut en våning i ett radhus och gjort om den till ett cannabisplantage.

  • Publicerad 14:10, 18 apr 2019

Det var tidigare i veckan som polisen i Skärholmen gjorde en något oväntad upptäckt i ett radhus i Vårberg.

– Vi arbetade som vanligt ute i området när vi såg två personer gå ut från ett hus, sätta sig i en bil och köra iväg. Vi fattade misstankar om att de hade något olagligt med sig därifrån, och det hade de, säger David Sund, gruppchef på Skärholmspolisen.

Polisen beslutade sig för att göra en husrannsakan i radhuset.

– Den ena våningen var inredd med en större cannabisodling. Det var ett stort antal plantor, runt 17 stycken. Och de hade även piller gömda lite varstans. Vår uppfattning är att radhuset delvis fungerade som bostad och delvis arbetsplats för dem, säger David Sund.

Enligt honom är fynd av den här sorten ovanliga i stadsdelen.

– Oftast är det bara det som ska säljas som vi tar, så här stora odlingar så centralt i staden hittar vi inte speciellt ofta. Det troliga är att det här var avsett för grossförsäljning, men om det var avsett för Skärholmens marknad eller någon annanstans vet vi inte.

De två personerna greps, misstänkta för grovt narkotikabrott. Fallet utreds nu av sektionen för grova brott.

Den här föraren borde inte glömt helljusen på