Fest. På lördag blir det fotbollsfest på Täby torg när Sverige möter England i kvartsfinal. Foto: Maria Svensson

Blir det ny fotbollsfest på Täby torg?

Klockan 16 på lördagen ställs Sverige och England mot varandra i kvartsfinal i fotbolls-VM. Och nu är det även klart att matchen kommer visas på Täby torg.

  • Publicerad 10:28, 4 jul 2018

Under tisdagen blev det klart att Sverige kommer spela kvartsfinal i VM i Ryssland. Sent på tisdagskvällen avgjordes det att England kommer stå för motståndet. Och nu kan Täby Nyheter berätta att kvartsfinalsdrabbningen kommer visas på Täby torg.

– Det var otroligt populärt sist när vi visade Sverige-Sydkorea och då fick vi väldigt många synpunkter och då sa vi att om Sverige går till kvartsfinal så gör vi det igen, säger Lina Browall, kulturchef på Täby kommun som anordnar evenemanget tillsammans med Täby centrum.

"Som en stor familj"

Matchen börjar klockan 16.00 och innan dess kommer en DJ värma upp publiken på plats.

– Trots att förra matchen vi visade var på en vardag så var det väldigt många människor som var här, nu är det lite bättre förutsättningar. Det roliga var att det var så blandat med folk och alla kändes som en stor familj.

Men om det nu skulle gå vägen för Sverige på lördag och man skulle ta sig vidare till semifinal så blir det dock ingen mer sändning på Täby torg.

– Det är ganska mycket att organisera kring en sådan här visning och det är svårt redan nu i semestertider.

När Täby Nyheter skrev om premiärmatchen så var många positiva kring sättet att nyttja torget. Något som även Lina håller med om.

– Det är en jättebra plats, ett perfekt sätt att använda torget.

Och hur tror du det går?

– 1-0 till Sverige, säger Lina Browall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu startar högsäsongen för båtligor

Nyheter Internationella stöldligor Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.torsdag 20/9 11:24

Polisen varnar: "brotten på sociala medier ökar"

Nyheter "I allra värsta fall kan det vara en pedofil" Polisen i Norrort har gått ut och varnat föräldrar och ungdomar för sociala medier. Antalet anmälningar om brott på sociala medier brukar öka vid terminsstart. Polisen ”Bosse” ger bästa tipsen.onsdag 19/9 17:01