Blogg-Nina har öppnat minsta kaffestugan

Den lilla kaffestugan vid Härnevi Plantskola har genomgått en total förvandling. På lördagen hade Nina Hermansen sin riktiga premiärdag. – Det känns jättebra att vi har öppnat, säger hon.

  • Publicerad 15:36, 29 apr 2017

Det är första gången som Nina Hermansen driver ett eget kafé.

Omkring 40.000 personer läser hennes blogg varje vecka. Där följer de hennes tips om bakning och matlagning – och en del om hennes vardag också.

De senaste inläggen handlar mycket om kaffestugan.

Hon och maken Tony har byggt och målat och fixat både in- och utvändigt och kommer nu att servera de där bakverken som hon annars bloggar om - och några till.

Gemytligt

Fyra bord är vad som får plats.

– Men på smygpremiären häromdagen klämde vi ihop oss 30 personer här inne och det var inga problem, berättar hon.

Under lördagen var det ofta fullt vid alla fyra borden, men inte så trångt att reporter Johansson skulle vara tvungen att luta sig så långt bakåt att han började brinna.

Nåja, tröjan hans i alla fall. Dess möte med ett stearinljus kunde slutat värre än det gjorde, men man lär sig.

Bra hjälp

Längst in i stugan finns serveringsdisken och intill jobbade tre personer med att göra i ordning beställda bakverk och kaffe; Tony, sonen Elliot och vännen Anna.

– Tony är lika engagerad som jag och jag är så tacksam för det, säger Nina.

Kaffestugan är ett av Enköpings minsta kaféer, kanske det allra minsta? Bara plats för fyra bord, som sagt, och den som är längre än 1.85 får ha koll på bjälkarna i taket.

Nina Hermansen kommer att ha öppet alla lördagar och söndagar hela sommaren.

Om en tiondel av bloggläsarna hittar ut till Härnevi blir det väldigt fullt där.

Kommundirektören säger upp sig

Nyheter Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda...onsdag 22/5 15:05

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56