Blommor fyller väggarna på nytt galleri

Butiken som även blev ett café har nu också förvandlats till galleri. I helgen är det dags för vernissage på Broby Gård igen. – Det finns ett behov av gallerier i Enköping, säger ägaren Anna Piehl

  • Publicerad 09:53, 4 aug 2017

Arbetet är i full gång när EnaHåbotidningen kommer på besök. Karolina Lohiniva håller på och hänger upp sina tavlor inför sitt vernissage. I trädbyggnaden dignar det nu över av blommor målade i akryl och akvarell.

– Det är kul. Det är så mycket glädje. Jag tycker om att måla blommor, säger Karolina.

För två år sedan blev hon konstnär på heltid. Ett stort steg att ta, men ett hon sannerligen inte ångrar.

– Jag är undersköterska från första början, men fick problem med nacken. Så jag har jobbat lite som bildlärare och med barn med särskilda behov. Sedan blev det mer och mer att människor ville beställa tavlor. Jag fick välja. Ska jag ha ett vanligt jobb eller ska jag måla? Då tänkte jag, att jag testar och det har fungerat bra så jag kör så länge det fungerar.

– Jag är så lycklig när jag målar. Jag jobbar med min hobby. Så även om jag kanske i början hade lite mindre pengar så var allting så nytt och spännande. Det är en rikedom att få göra det man älskar.

Hon har hängt på gallerier i Stockholm och hemstaden Köping, och nu är det alltså Enköping och Broby Gård fram till den 17 augusti.

– Jättemysigt ställe och jag tycker nog också att mina tavlor passar in den här miljön, säger hon.

Det är årets andra vernissage på Broby Gård. Ja, egentligen det andra någonsin. Åtminstone sedan det blev ett galleri på övervåningen.

– Vi startade 2009 som en butik.Sedan har vi utvecklat det hela tiden. I våras blev det ett café och nu också ett galleri. Vi har annars bara varit med på Enköpings konstrunda tidigare och då har konstnärerna sagt att de tycker att det är så fint här. Då tänkte vi såhär, då startar vi ett galleri, så då gjorde vi det, säger Anna Piehl som driver stället tillsammans med sin man.

Är det ett konstintresse som har gjort att ni även öppnade galleri?

– Kanske inte ett konstintresse, men mer att det är ett intressant område. Att det finns ett behov av gallerier i Enköping. Att folk vill kunna åka och njuta av konst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19