Blommor och solsken på marknad

Mestadels solsken bjöd vädergudarna på under årets vårmarknad i Sundbyberg. För ett fartfyllt uppträdande stod artisten Linda Bengtzing.

  • Publicerad 16:32, 1 jun 2017

Köpa glass och popcorn!

7-åriga Shiloh Carling fick sitt ansikte målat med blå blommor. Sminkningen stod Alva Björk, förstaårselev på S:t Martins gymnasium, för.

– Jag fick välja själv, den passade mig. Det blev väldigt bra, säger Shiloh Carling, som bor i centrala Sundbyberg.

När tidningen träffar henne hade hon och familjen just kommit till marknaden. Vid det laget hade hon hunnit köpa en fidget spinner, senaste trendleksaken bland barn.

Vad ska du göra härnäst?

– Köpa glass och popcorn!

Intill ansiktsmålningen på Sundbybergs torg fanns flera marknadstält, bland annat ett där Linda Bengtzing läste högt ur sin nya barnbok "Boxarn och prinsessan". Hon är kanske mest känd som artist från Melodifestivalen och uppträdde med fyra låtar på scenen i korsningen Sturegatan/Stationsgatan.

Linda Bengtzing började med att berätta att hon var i sin forna hemkommun.

– Jag har ju bott på Mariagatan! Man känner knappt igen sig, det smälls upp grejer...

Även om en regnskur blötte ner evenemanget senare under kvällen, sken solen under uppträdandet.

– Jag var lite orolig för regn i morse, men nu är det magiskt. Perfekt temperatur, sade hon.

Senare gick underhållningen över till att premiera just nybyggen. Tävlingen Årets byggnad, där nio byggnader som har färdigställts under 2016 valts ut av en jury inför en omröstning på kommunens hemsida, har fått en vinnare. Ursvikskolan fick en fjärdedel av rösterna.

Byggherre är Sundbybergs stad och skolan är ritad av Marge arkitekter. De ville anpassa huset till intilliggande villaområde och därför fick det diagonala takåsar klädda med sedum.

Priset delades ut av Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden och Lars Lindgren (MP), ordförande i byggnads- och tillståndsnämnden.

– Vi vill premiera hög kvalitet, säger Stefan Bergström.

Vårmarknaden var traditionsenlig och gick bra och lugnt till, tycker centrumledaren Lena Ericsson.

–  Vi hade ju turen med vädret, prognosen var en helt annan än vad det blev. Vi hade varmt och skönt när det började, sedan kom regnskuren och då droppade folk av, säger hon.

Många kommenterade att underhållningen var bra, enligt henne. Att Linda Bengtzing visade sig ha bott i Sundbyberg gav en oväntad lokal anknytning.

– Det var min sista vårmarknad, jag slutar nu, berättar Lena Ericsson som ser fram emot en skön tillvaro som pensionär.

Katarina Törnell tar över som centrumledare.

Bläddra gärna i bildspelet ovan!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26