BLUFFSTÄDAREN. Med hjälp av städvagnen går gärningsmannen igenom lokalen och plockar med sig datorer i sopsäcken. Foto: Polisen

Bluffstädaren slog till på Södermalm – igen

I somras grep polisen en man som stal mängder med datorer hos företag genom att utge sig för att vara städare. Nu har han avtjänat sitt fängelsestraff – och slagit till igen.

  • Publicerad 15:31, 1 nov 2018

Den så kallade ”bluffstädaren” skrev vi om i somras. En 43-årig man utgav sig för att vara städare och togs sig in på företag med städvagn, som han sedan fyllde med datorer och värdesaker.

I augusti dömdes han till fängelse för stöld, häleri och narkotikabrott.

Men 20 oktober, bara två dagar efter att ”bluffstädaren” blivit villkorligt frigiven, kom den första anmälan från ett företag.

– Den här mannen är en typisk återfallsförbrytare och vi hade koll på när han skulle bli frigiven. När vi började få in anmälningar om stölder med samma tillvägagångssätt som ”bluffstädaren” använt sig av tidigare, började vi förstå vem vi hade att göra med, säger Sami Korhonen, förundersökningsledare på Södermalmspolisen, i ett pressmeddelande.

Den här gången hittades ”bara” ett 20-tal bärbara datorer vid husrannsakan i ”bluffstädarens” bostad.

Idag, torsdag 1 november, väcks åtal mot mannen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.