Foto: Mostphotos

BMW-ägare - se upp!

Tre inbrott i bilar. Samtliga BMW. – Vi tror det är ligor som åker runt, de slår till på flera ställen under en natt och åker sedan vidare till en annan kommun, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping.

  • Publicerad 09:58, 15 nov 2019

Tre bilägare har drabbats av inbrotten. I samtliga tre fall är det ratt och annan teknisk utrustning som stulits.

På Tistelgatan stod bilen, av 2016 års modell, på tomten när inbrottet begicks. En mindre ruta baktill på bilen slogs sönder. Ratt, stereo och infodisplay stals.

På Tennisgatan var bilen, även den från 2016, parkerad i villans carport. Ratt, GPS och GPS-kontroll stals. Här tog sig inbrottstjuvarna in utan att göra åverkan på bilen.

– Vi vet att en vanlig metod tjuvarna använder är att förstärka den signal som nyckeln sänder ut, därför rekommenderar vi alla att ha bilnycklar i en plåtlåda, säger Rickeborn.

På Sandsoppsgatan stod en BMW 520 från 2015 ute under natten, där stals ratt och navigationssystem.

– Det är uppenbart att de riktar in sig på bilar som BMW och Mercedes, säger Rickeborn.

Torsdag 06.12

Simtuna

Mordrand. Ett ödehus brann på torsdagens morgon ner i Simtuna Gaddebo, nära länsgränsen. Räddningstjänst kom till platsen och ingen spridningsrisk fanns. Huset fick då brinna ner.

Eftersom ingen el fanns i det obebodda huset utreds om någon hade tänt på.

Två byggnader och två bilar som stod på platsen brann.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning som görs under fredagen.

Okänd tidpunkt

Havsörnsgatan

Nedskräpning. En stor mängd skräp har dumpats på Havsörnsgatan. Däck, bilbatterier, fälgar och kylskåp har dumpats där av okända personer. Såväl EHB som Enköpings kommun har anmält det inträffade.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46