Första. Bo Sandström var Byggmax första kund i Täby. Foto: Daniel Lindgren

Bo var Täbybutikens allra första kund – hittades med privatdetektiv

Efter över ett halvårs letande har Byggmax äntligen hittat den kund som var den första att kliva in i det nya varuhuset i Täby för 25 år sedan.

  • Publicerad 16:44, 6 dec 2018

För 25 år sedan öppnade Byggmax sin första butik i Sverige, då under namnet Gunnars Byggnetto. Butiken låg i Täby, och i våras skrev vi om att företaget inför jubileet ville hitta sin allra första kund. Syftet var att få kundens perspektiv på företagets historia och hur det har utvecklats.

Varuhuset i Täby söker en kund - 25 år efter köpet

Men att hitta kunden visade sig inte vara en enkel match.

– Vi har mycket personal som jobbat kvar sedan -93, så vi trodde att det skulle gå att lösa internt. Men det visade sig vara svårare än vi trodde, berättar Emelie Gessner, marknadschef på Byggmax.

Anlitade privatdetektiv

Därför bestämde de sig för att anlita en privatdetektiv som sattes på fallet. Tillsammans med ledtrådarna de hade från medarbetare och leverantörer, samt en hel del rundringning, hittade man till slut Bo Sandström. Idag bor han i Nyköping, men för 25 år sedan var han den första kunden att stiga in i varuhuset i Täby.

– Han blev lite förvånad, men när privatdetektiven förklarade situationen tyckte han att det var roligt, säger Emelie Gessner.

Anledningen till att Bo besökte den nya affären var hans bygge av en veranda med staket till huset. Så vitt Bo vet står verandan fortfarande kvar i Täby än idag.

– Det var mycket folk och många var nyfikna på den nya bygghandeln. Jag minns att jag blev imponerad av att det fanns ett ganska stort utbud trots att det var så nytt, och att det fanns det jag ville ha: tryckimpregnerat virke. Dessutom var det enkelt att hämta det man ville ha, inget krångel, säger Bo Sandström i ett pressmeddelande.

Enligt Byggmax handlar Bo hos dem än idag.

– Det känns superroligt att han fortfarande är kund hos oss. Det tog ett tag innan vi hittade honom, men skam den som ger sig, säger Emelie Gessner.

Som första kund, fick han något?

– Han har fått lite kärlek av oss, ja, säger hon hemlighetsfullt.

Letat. Emelie Gessner är marknadschef på Byggmax och berättar att det inte var helt lätt att hitta företagets allra första kund. Foto: Jana Eriksson/Pressbild

Stockholm Direkt