Boende efter skjutningen i Hässelby: "Känner oro"

"Att detta hände här, i Hässelby?". Efter att en avliden person påträffades i morse i närheten av Loviselundsskolan i Hässelby gård känner många boende obehag. Nu meddelar polisen att man kommer öka närvaron i området de närmaste dagarna.

  • Publicerad 10:03, 13 jun 2018

Det var vid sextiden i morse som polisen larmades om misstänkt skottlossning i Hässelby gård. När polisen kom till platsen påträffades en avliden man i 60-årsåldern. Under onsdagseftermiddagen gick polisen ut med information om att mannens anhöriga har underrättats. Men Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen vill i nuläget inte kommentera om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

En person död efter skottlossning i Hässelby

Händelsen ägde rum i närheten av Loviselundsskolan. Ett stort område är avspärrat och folk som är på väg till jobbet får vända vid avspärrningen och ta andra vägar.

– Det här var obehagligt. Jag bor bara ett par hus bort men jag har inte hört någonting, säger Hässelbybon Mikael Lindgren innan han får välja en annan väg att köra vidare på.

– Det här är inte bra. Jag har precis lämnat min dotter på fritids. Det här är så nära skolan och det är så många barn som rör sig här, säger Agnes som passerar platsen.

Hässelbybon Fatemeh flyttade till Hässelby gård för drygt ett år sen.

– Jag tycker det är jättetrist för jag tycker mycket om Hässelby. Men jag har känt mig orolig, jag har sett att folk säljer droger på Hässelby torg och jag känner mig inte trygg. Och nu har detta hänt framför mitt eget hus, säger hon.

– Det är jättehemskt, jag vaknade vid halv sex och vid tio i sex såg jag att det var mycket poliser. Att detta hände här, i Hässelby? Det gör mig orolig, jag har barn här, säger Adno som bor i ett hus i närheten av platsen.

Brinnande bil hittad

Kort efter händelsen påträffades en brinnande bil vid Kanaans väg.

– Eftersom den hittades bara minuter efter tror vi inledningsvis att det kan vara flyktbilen. Det finns uppgifter om att det ska vara flera gärningsmän så därför söker vi i nuläget efter flera personer, säger Åsa Wallentin presstalesperson på Stockholmspolisen.

Extrainsatta poliser på torget

Efter skjutningen har polisen fattat beslut att stärka närvaron i området de kommande dagarna, bland annat för att kunna svara på allmänhetens frågor.

– Vi kommer ha en förstärkt trygghetsinsats dag- och kvällstid under tre dagar på "Sommar på torget" i Hässelby gård och runtom i Hässelby, säger Anders Göranzon, kommunpolis.

Anders Göranzon uppmanar även alla som sett något att prata med närmaste polis eller ringa 114 14.

Då öppnar Stockholms utomhusbassänger 2019

Nyheter LISTA: Första badet utomhus slog upp portarna idag - här är alla pooler Snart är det fritt fram att plaska på fler ställen i Stockholm.måndag 20/5 19:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt