Mats Fredholm, vice ordförande i BRF Sätra Äng, är upprörd.

Boende i Danderyd får bara parkera ett dygn

För de boende på Sätraängsvägen har parkeringssituationen förändrats. Numera finns det endast 24-timmarsparkering.

  • Publicerad 16:44, 16 jan 2018

På Sätraängsvägen i Danderyd har de boende sedan 50-talet kunnat hyra parkeringsplatser av bostadsföreningen Sätra Äng. Men nu har kommunen valt att ta bort boendeparkeringarna och istället infört 24-timmarsparkering i området.

– Det finns kontrakt gällande boendeparkeringarna sedan 50-talet, men nu måste bilarna flyttas varje dygn för att man inte ska få böter. Vi anser att vi har blivit negativt behandlade av kommunen, det här är inte okej, säger Mats Fredholm, boende i Sätra Äng samt Vice ordförande i Sätra Äng bostadsförening.

Helene Rodin, handläggare för ärendet, menar att det aldrig funnits något kontrakt mellan bostadsrättsföreningen och kommunen.

– Under 60-talet tillät man dem boende att parkera på marken, men det är som sagt kommunens mark och vi får inte hyra ut privata parkeringar. Vi har aldrig sagt upp något kontrakt, för det har aldrig funnits.

Och Helene Rodin menar att 24-timmarsparkeringen som är ett faktum just nu bara är en provisorisk lösning.

– Nu väntar vi på biljettautomater så att de boende får stå i 7 dagar med bilen, men det är svårt att säga när de kommer på plats. Vi hoppas på att få upp automaterna i mars, men allt beror på vädret. Och vill man åka bort längre än 7 dagar får man lösa det själv, det är inte kommunens ansvar, säger Helene Rodin.

Men Mats Fredholm menar att ett stort problem kvarstår trots att det blir biljettautomater i området.

– Det är fria parkeringsplatser vilket innebär att vem som helst kan ställa sig där. Många är oroliga över att det kommer att bli trångt på parkeringsplatserna under sommaren då vi har en badplats i närheten samt gångstråk. En annan spekulation är att det kan komma att bli en infartsparkering för villaägare.

Kommunen har också beslutat att ta bort el pelarna på Sätraängsvägen.

– Vi har boende som har motorvärmare på sina bilar och det är märkligt ur en miljöaspekt att man väljer att ta bort dessa nu, säger Mats Fredholm.

Men Helene Rodin menar att det är en självklarhet för kommunen att dessa tas bort.

– Kommunen kan inte stå för egna elstolpar, då blir det privata parkeringar där bara folk med elbilar och motorvärmare står. Dessutom är det en ekonomisk fråga också, kommunen kan inte betala för enskilda människor, säger Helene Rodin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30