Struligt. Flera Rågsvedsbor klagar på att Postnord inte delar ut sin post. Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

Boende i Rågsved rasar över usel postutdelning

Postnord har problem med att dela ut post i Rågsved. Åtminstone om man ska tro flera Rågsvedsbor som har fått sin post två veckor för sent – eller inte alls.

  • Publicerad 07:30, 2 dec 2016

Rågsvedsbor har hört av sig till tidningen, och skrivit på Facebook, om att deras post inte längre delas ut som den ska. Brev och tidningar har kommit en-två veckor för sent eller inte alls. En av de som drabbats är Anette Johnsson, som bor på Bjursätragatan.

– Många jag pratar med, grannar, och på gator runt omkring säger samma sak. Och när man anmäler saken till Postnord får man bara konstiga ursäkter som svar, som att brevbärarens moped har gått sönder, säger hon. 

Blivit värre under hösten

Enligt henne har det varit problem i två års tid, men att det eskalerat under hösten. Ibland rör det sig om viktiga handlingar och kallelser som inte kommit fram, då är det allvarligt, menar hon. Andra gator som har, eller har haft, problem den senaste tiden är bland annat Spånfinnargränd och Bäverbäcksgränd.

Postnord säger att de har haft det tufft den senaste tiden, dels har många medarbetare varit sjuka och man har inte lyckats hitta vikarier med kort varsel, dels har snöstormen som ägde rum för tre veckor sedan skapat eftersläpningar i utdelningen.

– Vi hade plötsligt 40 procent mer post än normalt att dela ut, som samlats på hög efter snöstormen. Det var problem för oss i minst en vecka efteråt på grund av dåligt plogade och sandade vägar, och trafikkaos, säger Carry Flank, produktionschef hos Postnord för området Bandhagen.  

Ska fungera

Nu har de full kapacitet igen, menar han.

– Vi har inget som ligger kvar på hög, så det ska fungera nu, säger Carry Flank, och tillägger att det ibland är deras konkurrent, Bring Citymail, som missat att dela ut, men att Postnord får skulden.

Anette Johnsson har skickat en anmälan till både Postnords kundombudsman och Post- och telestyrelsen som är tillsynsmyndighet.