Entré. Så här kan kvarteret mitt emot Tumba bruk se ut om planen blir verklighet.

Boende JO-anmäler kommunen för Tumba skog

Föreningen Rädda Tumba skog är kritisk till Botkyrka kommuns planer på att bygga 550 nya bostäder i skogen mitt emot Tumba bruk. Nu har de anmält kommunen till Justitieombudsmannen, JO.

  • Publicerad 14:56, 10 aug 2017

Kommunens planer på att bygga ett nytt bostadsområde med 550 nya bostäder i Segersjö har mött starkt motstånd från boende som organiserat sig i föreningen Rädda Tumba skog. Och nu har föreningen alltså JO-anmält planarkitekten på Botkyrka kommun.

Nu är planerna ute på granskning men föreningen menar att kommunen brutit mot granskningsprocessen först genom att ha missat att formellt ”kungöra” att detaljplanen gått ut på granskning. När kungörelsen väl gjordes saknades information och sattes bara ut i DN, inte i lokaltidningar som kommunen tidigare informerat om.

LÄS OCKSÅ: Boende underkände planen på 550 bostäder i Tumba skog

Kommunen kan få kritik

En JO-anmälan görs när någon anser att den blivit felbehandlad av en myndighet. Om JO anser att myndigheten agerat fel riktas kritik mot den. Tio procent av JO-anmälningarna leder till kritik.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.