Förebild. Harry Mutanen gillar planerna på ett nytt bostadsområde i Sabbatsberg. Han ser S:t Eriksområdet på Kungsholmen som byggdes på 1990-talet som en förebild. "Det är jättefint och passar in där, husen på Torsgränd är så fula" säger han. Foto: Sacharias Källdén

Boende positiva till nya Sabbatsberg

Nya bostäder, ny skola, nytt sjukhus. Som Vi i Vasastan kunde berätta förra veckan finns stora planer på att bygga om i Sabbatsbergsområdet. Vi frågade några Vasastadsbor vad de tror om idéerna.

  • Publicerad 14:32, 25 jun 2018

Som Vi i Vasastan skrev förra veckan finns omfattande planer på att riva och bygga nytt i södra Sabbatsberg. Bland annat är tanken att sjukhusets huvudbyggnad ska rivas och att det ska byggas ett nytt, mindre sjukhus vid Barnhusbron. I området är även planen att bygga bostäder och eventuellt skola och idrottslokaler. I augusti är tanken att politikerna ska fatta ett beslut om ett start-PM.

Så, vad tycker Vasastadsborna om idén? Anna Lamiro bor i Rödabergsområdet och jobbar som ekonom på ett arkitektkontor. Hon är positiv till planerna.

– I dag är området tråkigt. Med fler bostäder och skola skulle det bli en bättre dynamik och mångfald. Någon grönyta vore bra att få in också, kanske en liten lund. Platsen har bra potential, och det ligger ju många kaféer och restauranger i närheten, säger Anna Lamiro.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag tycker att det är en bra idé att öppna upp mellan Dalagatan och Torsgatan. Och fler bostäder behövs alltid. Men jag rör mig inte så mycket just här, säger Sofia Starö, som är nyinflyttad i Vasastan.

Vasastadsbon Harry Mutanen är också positiv till planerna för Sabbatsberg.

– Framför allt tycker jag att husen på Torsgränd är så fula. Riv gärna allt. Nya S:t Eriksområdet på Kungsholmen som byggdes på 1990-talet är en bra förebild, där passar husen verkligen in i resten av staden, säger han och fortsätter:

– Det gör inget om man bygger tätt. Hela Vasaparken finns ju precis intill.

Avslöjar: Stora planer för Sabbatsberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15