Får stöd. Spelbutikens ägare Alan Issa är tacksam för allt stöd han fått från kunder efter inbrottet. Foto: Claudio Britos

Boende sluter upp bakom kiosken efter rånet

Natten mot tisdag utsattes spelbutiken i Tulllinge centrum för en smash and grab-kupp. Nu sluter Tullingeborna upp bakom den drabbade butiksägaren Alan Issa. "Jag blir så glad av alla människor och omtanke", säger han.

  • Publicerad 12:15, 10 jan 2019

Natten mot tisdag, vid tretiden, väcktes Alan Issa av den tråkiga nyheten att hans butik i Tullinge centrum, Spel och Tobak, drabbats av en smash and grab-kupp. En personbil hade kört rakt in i butikens jalusi och lyckats ta sig in butiken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots det är kiosken öppen och business nästan as usual när BotkyrkaDirekt hälsar på onsdagsförmiddagen.

– Var vill ni ha kaffet, frågar Alan Issa de två byggarbetarna som sätter en ny jalusie på plats.

Har lämnat blommor

Han har fått mycket kärlek och stöd från Tullingebor efter händelsen.

– Jag blir så glad av alla människor och all omtanke som man får, säger han.

Flera har varit förbi och lämnat blommor och andra har uppmanat varann att gå dit och handla för att stötta honom.

– Det är förskräckligt att detta skall hända, man blir upprörd av det som har hänt. Det är givet att man frågar hur det är med de som drabbats, säger en kund i butiken.

Reparerar. Alan bjuder på kaffe till byggarbetarna som håller på att installera en ny jalusie. Foto: Claudio Britos

Lugnt område. Mona-Lisa Åkerman tycker att Tullinge är lugnt för det mesta men att man måste satsa mer på att få fast dem som begår brott. Foto: Claudio Britos

George Medovarski, har varit en flitig besökare sedan kiosken öppnades, och har haft en god relation till den. "Det är dags att man tar i med hårdhandskarna mot buset", säger han. Foto: Claudio Britos

Ta i med hårdhandskarna

Polisen har hittat bilen som användes i inbrottet men har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Och det har varit en tråkig början på året för handlarna i Tullinge centrum. I söndags utsattes Coop för ett rånförsök. Mer måste göras för att stoppa buset, tycker flera kioskbesökare.

– Jag tycker Tullinge i stort är ett lugnt område, man måste kunna fånga in de få som faktist gör sådana bus. Någon borde ta i hårdhandskarna mot just dem, poliser eller vakt kanske inte är det som behövs, säger Mona-Lisa Åkerman.

Smash and grab-kupp mot spelbutik inatt

Matbutik utsatt för rånförsök med pistol