Olycksdrabbad. Flera Norra Djurgårdsstaden-bor vittnar om olyckor där cyklister fastnat med däcken i brons glipor. Foto: Johann Bernövall

Boende varnar cyklister för farlig bro

Flera personer har enligt vittnen fastnat med cykeln i bron över Husarviken. Nu har boende satt upp egna varningsskyltar.

  • Publicerad 11:24, 28 aug 2018

I onsdags förra veckan såg Maria Lyngstam Raud en olycka på bron över Husarviken i Norra Djurgårdsstaden när hon var ute på en promenad med hunden. En cyklist fastnade med däcket i en springa, föll och gjorde sig illa.

– Det var flera som såg det och vi fick ringa ambulans då personen klagade på nacksmärtor. Jag var rätt skärrad, säger hon.

Maria Lyngstam Raud postade en varning i en lokal Facebook-grupp och där var det flera andra som kommenterade att de varit med om eller hört talas om andra cykelolyckor som skett på bron. Kort därefter, i förra veckan, dök ett flertal varnande lappar upp vid bron, som boende i området satt upp.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Faktum är att man egentligen inte får cykla på bron.

– Den här bron är inte avsedd för att cyklas på, utan det är en gångbro. Just nu färdigställs en öppningsbar gång- och cykelbro i Norra Djurgårdsstaden som är på plats inom kort, säger Erik Söderberg, presskontakt på trafikkontoret.

Enligt ett mejl till Maria Lyngstam Raud som tidningen tagit del av planerar nu Stockholms stad att sätta upp varningsskyltar vid bron "så fort som möjligt".

Lapp. Efter ett antal olyckor så har boende i Norra Djurgårdsstaden satt upp varningslappar på bron över Husarviken. Foto: Johann Bernövall